Percheziţii de amploare ale DIICOT la clubul de fotbal Petrolul Ploieşti

DIICOT efectuează percheziţii de amploare în această dimineaţă la clubul de fotbal Petrolul Ploieşti, procurorii având suspiciuni legate de evaziune fiscală şi spălare de bani, iar prejudiciul s-ar ridica la 15,4 milioane de euro, prin operaţiuni fictive de preluare şi finanţare a clubului.

Portrivit unui comunicat al instituţiei, 19 persoane suspecte ar fi realizat o reţea de firme prin care efectuau operaţiuni fictive şi deduceri ilegale de TVA. Pentru destructurarea reţelei infracţionale, oamenii legi fac 25 de percheziţii la Ploieşti, Buzău, Brăila, Sălaj, Giurgiu şi Bucureşti.

De asemenea, în scopul creării unor relaţii comerciale inexistente între firmele implicate în activitatea infracţională, cu clubul sportiv, au fost facturate diferite servicii şi livrări de mărfuri, sumele astfel obţinute fiind însuşite de către membrii grupării, în scopul preluării şi finanţării clubului, prin creditări succesive.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.