Florian Walter, dat în consemn la graniță

Procurorii DIICOT și polițiști efectuează miercuri dimineața percheziții în mai multe județe într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani, vizat fiind și omul de afaceri Florian Walter, patronul companiei de salubrizare Romprest.

Update: Cercetat pentru mai multe afaceri cu statul și pentru afacerile din fotbal, Florian Walter a fost dat în consemn la graniță.

Acesta a mai fost anchetat și în 2012, după ce a obţinut beneficii financiare prin transferul a 15 jucători de la U Cluj la Petrolul, potrivit procurorilor.

Update: Florian Walter nu poate fi găsit.

Suspecţii din acest dosar ar fi folosit mai multe firme „fantomă” controlate prin interpuşi, societăţi cu care aceştia au semnat mai multe contracte fictive privind livrări de bunuri sau prestări servicii, potrivit unor surse.

Percheziţiile vizează şi Romprest, dar și domiciliul lui Florian Walter. Procurorii au decis să pună sechestru pe conturile firmei de salubrizare, dar şi pe cele ale lui Walter, potrivit Digi 24.

În dosar ar fi implicat și unul dintre finanțatorii FC Petrolul Ploiești, Nicolae Capră. Conform unor surse, Capră și soția lui controlau unele dintre firmele implicate în lanțul infracțional construit de Walter și de apropiați ai acestuia.

Dosarul este instrumentat de DIICOT Ploieşti, iar prejudiciul în acest caz s-ar ridica la 18 milioane de euro.

Firma Romprest este cea care asigură salubrizarea în sectorul 1 al Capitalei.

Florian Walter este cumătrul senatorului PSD Miron Mitrea. A fost actionar majoritar al FC Petrolul, dar şi unul dintre acţionarii echipei Dinamo, club de la care s-a retras în 2009. A preluat apoi clubul Universitatea Cluj, iar în vara anului 2012 a plecat la FC Petrolul. Din vara anului 2013, Walter a revenit la U Cluj.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.