Percheziții DNA la un inspectorat de poliție

Procurori DNA Suceava fac marți percheziţii la IPJ Botoșani într-un dosar privind săvârșirea unor infracţiuni asimilate celor de corupție.

Update: Șeful inspectoratului, comisarul şef Cristian Augustin Cucoreanu, a fost ridicat de jandarmi şi urmează să fie dus la sediul DNA Suceava, transmite presa locală. De asemenea, a fost dus la audieri comisarul şef Adrian Osolinschi, şeful Serviciului personal din cadrul IJP. Potrivit unor surse apropiate anchetei, cercetările vizează o serie de promovări în funcţie, dar şi o serie de cheltuieli efectuate în cadrul IPJ.

DNA a anunțat într-un comunicat transmis marți că procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Suceava efectuează percheziţii domiciliare în 7 locaţii din sediul unei instituții publice din municipiul Botoșani.

Conform comunicatului, ancheta vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracţiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2014-2015.

Surse au precizat anterior că este vorba despre ridicare de documente, iar perchezițiile nu ar fi urmate de audieri.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.