Percheziţii în Bucureşti, Ilfov şi Brăila

Poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ilfov, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov, efectuează, în această dimineaţă, 10 percheziţii la domiciliile unor persoane bănuite de evaziune fiscală, precum şi la sedii ale societăţilor administrate de către acestea, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul Poliţiei Române.

Persoanele în cauză sunt bănuite că ar fi prejudiciat bugetul de stat cu aproximativ 2.000.000 de lei.

„În fapt, reprezentanţii a 7 unităţi economice cu profil de activitate prestarea de servicii de salubritate, pază şi cazare, în perioada 2014-2015, ar fi introdus în contabilitate facturi care nu au la bază operaţiuni comerciale reale (achiziţii de bunuri şi prestări servicii) în vederea sustragerii de la plata taxelor şi impozitelor”, se arată în comunicat.

Percheziţiile se desfăşoară pe raza judeţelor Ilfov (4) şi Brăila (1) şi a municipiului Bucureşti (5).

Totodată, poliţiştii pun în executare 8 mandate de aducere.
Persoanele în cauză urmează să fie conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ilfov pentru audieri, precizează sursa citată.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.