Percheziții în București și patru județe

Polițiști bucureșteni, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, fac, miercuri, 32 de percheziții în Capitală și în județele Dâmbovița, Ialomița, Prahova și Ilfov, la locuințele și sediile sociale ale mai multor persoane fizice și juridice într-un dosar de evaziune fiscală și spălare a banilor în domeniul achizițiilor de materiale de construcții și produse IT.

Potrivit Poliției, în perioada 2013 — 2014 reprezentanții unei societăți comerciale cu sediul în București, având ca obiect de activitate „alte activități de telecomunicații”, și care își desfășoară activitatea în domeniul achizițiilor de materiale de construcții și produse IT, au înregistrat în evidența contabilă a acestor societăți și au declarat organelor fiscale achiziții de bunuri și servicii ce nu reflectă operațiuni reale de la mai multe societăți comerciale cu comportament de tip „fantomă” (înființate și administrate statutar/ scriptic în numele unor persoane cu situație materială precară), în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligațiilor fiscale și cauzând bugetului de stat un prejudiciu de aproximativ 5.400.000 lei.

În scopul disimulării provenienței ilicite a sumelor provenind din săvârșirea faptelor de evaziune fiscală, reprezentanții societății comerciale ar fi transferat în mod succesiv suma totală de aproximativ 16.000.000 lei, reprezentând contravaloarea achizițiilor fictive, în conturile societăților comerciale cu comportament de tip „fantomă”, de unde sumele au fost ulterior divizate și retransferate în alte conturi ale acestor din urmă societăți, fiind retrase, în final, în numerar, cu ajutorul cardurilor bancare, în vederea restituirii dispunătorilor plăților.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat la acest moment este de aproximativ 5.400.000 lei, iar suma ce formează obiectul procesului de spălare a banilor este în cuantum de aproximativ 16.000.000 lei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.