Percheziții în Capitală și 11 județe

c2

Mai multe percheziţii au loc în Bucureşti şi 11 judeţe, fiind vizaţi suspecți de evaziune fiscală și spălare de bani.

Potrivit unor surse, citate de B1.ro, vizat ar fi şi primarul Bradu, din judeţul Argeş, Florin Frăţică. Acesta şi alţi doi suspecţi ar fi fost opriţi în trafic.

Descinderile au loc şi la sediile mai multor firme, printre care UTI şi Erbaşu. Prejudiciul este estimat la 30 de milioane de euro.

Potrivit Poliţiei Române, percheziţii sunt făcute de peste 300 de poliţiştii de la Investigarea Criminalităţii Organizate, în Bucureşti şi judeţele Arad, Argeş, Dâmboviţa, Giurgiu, Gorj, Ilfov, Olt, Sibiu, Teleorman, Vâlcea şi Vrancea, la sediile mai multor firme din domeniile IT şi construcţii şi la locuinţele unor persoane suspectate de evaziune fiscală şi spălare de bani, informează Mediafax.

Sunt urmărite penal 50 de persoane, într-un megadosar de evaziune fiscală şi spălare de bani. Potrivit anchetatorilor, în perioada 2011-2014, reprezentanţii a peste 200 de firme ar fi creat circuite fictive pentru a nu plăti taxele şi impozitele datorate bugetului de stat.

Prin intermediul societăţilor comerciale implicate, ar fi fost fost transferate aproximativ 100 de milioane de euro către anumite persoane. Banii obţinuţi ar fi fost astfel reintroduşi în circuitul ilicit prin retrageri din conturile bancare, în baza unor documente fictive. Potrivit unor informaţii, cei implicaţi înfiinţau firme fantomă, inventau servicii de mentenanţă, iar în acte se trecea că societăţile au asigurat aceste servicii. După aceea, virau banii în bancă, de unde îi scoteau cu sacoşa.

Aşa că peste 300 de poliţişti au descins la 146 de adrese din Bucureşti şi 11 judeţe pentru a ridica documente de la de firmele care activau în domeniile IT si construcţii, dar şi acasă la mai la mulţi suspecţi. Pe lista firmelor vizate se numără UTI, Romsys, Erbasu, Zeus, Strabag si Total Network solution. Ancheta vizează mai mulţi milionari. Potrivit unor surse, Cristian Romeo Erbaşu, directorul general al societăţii Erbaşu, este implicat în acest caz, iar polițiștii ar fi descins şi la el acasă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.