Percheziţii la APIA Botoşani

Procurorii DNA fac, marţi, 16 percheziţii în judeţele Botoşani şi Suceava, la sediul APIA Botoşani, la cel al unei primării, precum şi la puncte de lucru ale unor firme și domiciliul unor persoane.

DNA precizează într-un comunicat transmis marți dimineață că sunt efectuate cercetări ce vizează suspiciuni de săvârșire a unor infracțiuni de corupţie, conexe infracţiunilor de corupţie şi privind obţinerea nelegală de fonduri europene.

UPDATE Primarul oraşului Săveni, Petru Relu Tîrzioru (PNL), şi directorul APIA Săveni, Liviu Stelian Zaharia, au fost reţinuţi, marţi seară, de către procurorii DNA Serviciul Teritorial Suceava în cazul de fraudare a fondurilor europene, iar audierile în acest dosar continuă cu alţi suspecţi.

Procurorul şef al Serviciului Teritorial Suceava al DNA, Mihaela Mihai, a declarat corespondentului Mediafax că primarul oraşului Săveni, Petru Relu Tîrzioru, a fost reţinut, fiind suspectat că a prezentat documente false pentru obţinerea de fonduri europene sau de la bugetul de stat, cu complicitatea unor funcţionari din cadrul APIA Săveni.

Ea a menţionat că în acelaşi dosar a fost reţinut şeful APIA Săveni, Liviu Stelian Zaharia, pentru abuz în serviciu şi acordarea de subvenţii cu încălcarea legii şi luare de mită.

Sursa citată a mai spus că în urma cercetărilor s-a evidenţiat că Zaharia avea „protejaţi” anumiţi fermieri din zonă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.