Percheziții la Consiliul Local Giurgiu

Procurorii DNA efectuează vineri percheziții în 12 locații din București și județele Giurgiu și Ilfov, din care una este sediul unei instituții publice, într-un dosar privind fapte comise în perioada 2010-2012. Potrivit unor surse judiciare, au loc percheziții la Consiliul Local Giurgiu, iar procurorii fac cercetări privind achiziția referitoare la piața centrală din Giurgiu, pe vremea fostului primar.

Update: Fostul primar al oraşului, senatorul PNL Lucian Iliescu, ar fi vizat de procurori, suspectat că ar fi acordat preferenţial contracte de utilitate publică. Ancheta vizează modul în care a fost achiziţionată Piaţa centrală din Giurgiu, în perioada în care la conducerea Primăriei a fost Lucian Iliescu.

Iliescu a fost primar al municipiului Giurgiu din 1996 până în 2012, când a obţinut un mandat de senator. În perioada august – decembrie 2012, acesta a fost secretar de stat la Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii. El este vicepreşedinte al PNL, preşedinte al filialei teritoriale PNL Giurgiu şi prim-vicepreşedintele Ligii aleşilor locali PNL.

DNA a anunțat într-un comunicat că procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, Secția de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupție, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție și infracțiuni de serviciu, comise în perioada 2010-2012. „În cursul zilei de 29 mai, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 12 locații situate în municipiul București și județele Giurgiu și Ilfov, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice”, se mai arată în comunicat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.