Percheziții la Facultatea de Medicină din Craiova

Procurorii Parchetului General efectuează nu mai puțin de 15 percheziții în județul Dolj. Anchetatorii au descins și la Facultatea de Medicină, dar și un spital din Craiova.

Mai mulți profesori universitari sunt acuzați că au cerut de la studenți sume cuprinse între 50 și 100 de euro, în schimbul promovării examenelor.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie efectuează cercetări într-o cauză penală având ca obiect săvârşirea unor infracţiuni de luare de mită şi dare de mită săvârşite de către cadre didactice universitare şi studenţi, constând în condiţionarea promovării examenelor de primirea unor sume de bani cuprinse între 50 şi 100 de euro.

„În cursul zilei de azi, pe baza autorizaţiilor emise de Tribunalul Bucureşti, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie, sprijiniţi de lucrători ai Brigăzii Speciale de Intervenţie „Vlad Ţepeş” a Jandarmeriei, sub coordonarea procurorilor, efectuează percheziţii în 15 locaţii din judeţul Dolj, fiind vizate instituţii publice de învăţământ şi spitaliceşti, precum şi locuinţele unora dintre persoanele care fac obiectul cercetării”, se mai menționează în comunicatul citat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.