Percheziții la firma „băiatului deștept” Bogdan Buzăianu

Polițiști și procurori fac, joi, 22 de percheziții în București și județul Ilfov, în vederea ridicării de documente financiar contabile și înscrisuri de la sediul unor firme și domiciliile unor persoane suspectate de evaziune fiscală, spălare de bani și delapidare. Potrivit unor surse, una dintre percheziții are loc la sediul Energy Holding, societate deținută de Bogdan Buzăianu, unul dintre „băieții deștepți” din energie. Conform surselor, anchetatorii ridică documente de la Energy Holding și o instituție media.

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București a stabilit, din cercetările efectuate până în prezent în acest dosar, că în cursul anului 2009, între două societăți comerciale au fost încheiate contracte de consultanță și vânzare-cumpărare, având ca obiect terenuri la prețuri mult supraevaluate, astfel încât bugetul de stat a fost prejudiciat cu aproximativ 500.000 de euro, reprezentând neplata impozitului pe profit și a taxei pe valoare adăugată.

În dosar sunt cercetate două persoane fizice și două persoane juridice pentru evaziune fiscală, complicitate la evaziune fiscală, spălare de bani și delapidare, conform unui comunicat al procurorilor.

Au fost emise mandate de aducere pe numele suspecților.

De asemenea, procurorii au pus sechestru pe 14 imobile — terenuri și construcții, identificate în proprietatea suspecților.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.