Percheziții la o biserică

Polițiști din cadrul IPJ Gorj, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, fac miercuri 14 percheziţii în judeţul Gorj, la persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani, vizată de percheziții fiind și o biserică.

„Percheziţiile se efectuează la sediul unei instituţii publice locale, al unui lăcaş de cult, al unor societăţi comerciale şi domiciliile mai multor persoane”, anunță IGPR într-un comunicat.

Potrivit Poliției, în perioada 2013 – 2015, persoanele vizate ar fi înregistrat în evidenţele contabile ale unor societăţi comerciale, achiziții publice ce reprezintă operaţiuni fiscale nereale.

De asemenea, sumele de bani provenite din infracţiuni erau introduse în circuitele financiare ale unor societăţi comerciale, potrivit anchetatorilor.

Prejudiciul este estimat la peste 2.800.000 de lei.

Persoanele bănuite vor aduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Gorj, pentru audieri și dispunerea măsurilor legale, mai precizează IGPR.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Alexandru Visan 3297 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.