Percheziţii la persoane care ar fi procesat tutun la domiciliu

Poliţiştii din Olt efectuează astăzi 13 percheziţii la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de 2.700.000 de lei prin procesarea tutunului de fumat la domiciliu şi comercializarea acestuia prin intermediul internetului, potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

„La data de 24 august, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt şi ai Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR efectuează 13 percheziţii, în judeţele Olt (12) şi Vâlcea (1), la locuinţele unor persoane bănuite de producere de produse accizabile în afara unui antrepozit fiscal autorizat şi deţinerea în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false”, conform sursei citate.
Din cercetări a reieşit că, în perioada 2014 – 2016, 10 persoane din judeţele Olt şi Vâlcea ar fi procesat la domiciliu şi ar fi comercializat prin intermediul internetului tutun de fumat.

Aceştia ar fi cumpărat tutun foi pe care l-ar fi procesat cu ajutorul unor dispozitive de mărunţit şi l-ar fi comercializat prin intermediul anunţurilor de mică publicitate, postate pe diverse site-uri de internet.

La sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt vor fi conduse 25 de persoane pentru audieri şi luarea măsurilor legale.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.