Percheziții la sediile APIA București și Ilfov

Procurorii DNA au descins în Dâmbovița, Giugiu, Ilfov și București, unde fac 18 pecheziții într-un dosar de deturnare a fondurilor europene.

Update:Directori din conducerea Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) – structura centrală și de la APIA Ilfov ar fi vizați de ancheta procurorilor. Prejudiciul estimat s-ar ridica la 26 milioane euro, în dauna bugetului general al Uniunii Europene, potrivit surselor citate.

Surse judiciare citate de Agerpres au precizat că persoanele vizate vor fi duse la audieri la sediul DNA din București după terminarea perchezițiilor.

Trei dintre acestea vizează sediile Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).

Căutările vizează documente legate de finanțare prin fonduri europene, fiind o acțiune desfășurată în cooperare cu serviciul european antifraudă, care a furnizat date procurorilor DNA, dar și cu ajutorul SRI. Potrivit procurorilor, perchezițiile au loc sub suspiciunea unor infracțiuni cu fonduri europene care au fost comise în 2012.

Probele și documentele ridicate vor fi aduse la sediul Direcției Naționale Anticorupție. Cel mai probabil, în acest dosar vor urma și audieri.

Comunicat DNA

„Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție și împotriva intereselor Uniunii Europene, comise în perioada 2012.

În cursul zilei de 5 octombrie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 18 locații situate în județele Dâmbovița, Ilfov, Giurgiu și municipiul București dintre care 3 în sedii ale unor instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale.

Procurorii au lucrat în strânsă cooperare cu reprezentanții Oficiului European de Luptă Antifraudă (OLAF) care au asigurat sprijin operațional pentru documentarea cauzei.

De asemenea, în cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.