Performance în film cu Marina Abramovic

Legendă a artei contemporane, Marina Abramović revine pe ecrane cu un nou documentar. După „The Artist Is Present“, celebra artistă este protagonista unei noi pelicule, „Dincolo de zona de confort: Marina Abramović în Brazilia“ (The Space in Between: Marina Abramović and Brazil). Institutul Francez din București găzduiește în aceste zile, în avanpremieră românească, proiecții cu noua peliculă care o înfățișează pe artistă „în căutarea vindecării spirituale, explorând granițele dintre artă și spiritualitate“.

Prima prezentare a fost sâmbătă, dar în această seară, de la ora 20.00, este programată o nouă proiecție care va fi urmată de o dezbatere cu invitații Ileana Bîrsan (critic de film) și Cosmin Manolescu (coregraf, manager cultural).

Artă și spiritualitate

„Marina Abramović a călătorit des în Brazilia încă de la finele anilor 1980, unde a studiat formaţiuni geologice şi cristale, o sursă de inspiraţie în activitatea sa de artist. În acest film, merge şi mai departe: vizitează locuri încărcate spiritual, ia parte la ritualuri sacre, adesea tulburătoare, care-i vor alimenta procesul creativ. În paralel cu această călătorie, căutarea punctului de întâlnire dintre spiritualitate şi artă va duce la o altă călătorie, una personală, o introspecţie, prin experienţa durerii şi a amintirii. Filmul a avut premiera la Festivalul South by Southwest, unde a fost singura producţie străină nominalizată la categoria Cel mai bun film documentar. A fost nominalizat, de asemenea, la festivaluri internaţionale de film în Londra, Moscova şi Durban, dar şi la Sydney Underground Festival şi Biografilm Festival“, se arată în prezentarea evenimentului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.