×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 6 ore
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Miercuri, 20 septembrie 2017, 05:00
EUR (€)
+0.0008 ↗
4.5990 RON
USD ($)
-0.0119 ↘
3.8373 RON
• • •
Ministrul Economiei anunță măsuri
Pericolul care pândește România după poluarea de la Moldova Nouă
Mihai Fifor anunță soluții urgente pentru rezolvarea problemei ridicării prafului de la suprafața iazului de decantare de la Moldova Nouă
Mihai Fifor anunță soluții urgente pentru rezolvarea problemei ridicării prafului de la suprafața iazului de decantare de la Moldova Nouă

Ministrul Economiei, Mihai Fifor, a declarat, miercuri, în timpul unei vizite în orașul Moldova Nouă, din județul Caraș-Severin, că se caută soluții urgente pentru rezolvarea problemei ridicării prafului de la suprafața iazului de decantare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Ministrul Economiei s-a aflat, miercuri, în județul Caraș-Severin, unde a vizitat orașele Moldova Nouă și Reșița. Mihai Fifor s-a întâlnit cu reprezentanți ai administrației publice județene și locale, dar și ai societăților Moldomin Moldova Nouă și Arsenal Reșița, pentru a stabili dacă activitatea lor poate fi reluată și ce demersuri trebuie făcute.

De asemenea, ministrul Economiei a discutat și despre problema ridicării prafului de la suprafața iazului de decantare Boșneag, din Moldova Nouă.

„Poluarea de la Moldomin este o situație destul de serioasă în care ne regăsim și pentru care căutăm soluții urgente. Este deja o problemă transfrontalieră, este o chestiune ce are nevoie urgentă de măsuri.Trebuie să facem ceva pentru ca această poluare să înceteze. Societatea este în faliment și are un administrator judiciar care gestionează lucrurile acolo. Noi căutăm soluții pentru a conserva acest loc astfel încât exploatarea să poată rămână atractivă pentru un potențial investitor”, a declarat Mihai Fifor.

La mijlocul lunii iulie, Comisia Europeană a trimis o scrisoare „formală de notificare” României, „privind eşecul de a adopta măsuri pentru a se conforma cu regulile Curţii de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) asupra deşeurilor miniere”.

„În special, în timpul perioadelor cu vânt, acest iaz de decantare este o sursă majoră de poluare şi o ameninţare pentru sănătatea localnicilor din Moldova Nouă, România şi Veliko Gradište, Serbia”, atenţionează Comisia.

„Conform directivei 2006/21/EC, statele membre trebuie să se asigure că resturile rămase în urma extracţiei sunt gestionate fără să pună în pericol vieţi umane sau să afecteze mediul înconjurător. Directiva interzice abandonarea deşeurilor rezultate în urma extracţiilor. Mai mult, dacă România nu acţionează în două luni, Comisia poate raporta România din nou la CJUE, caz în care ţara se va confrunta cu amenzi”, informează CE.

Stelian CorneaPublicat Miercuri, 09 august 2017
1382
 | 1
 | 4
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
ILeo
0
Noi căutăm soluții pentru a conserva acest loc astfel încât exploatarea să poată rămână atractivă pentru un potențial investitor”, a declarat Mihai Fifor.- Sa le caute domnul Fifor, in buzunarele celor care au concesionat si a contractelor daca au fost bune, poate ajunge la buzunarele sarbilor, elevetienilor si face expploatarea atractiva, ca de ramas n-a ramas atractiva ! Cine exploateaza cuprul din Romania, metal de importanta exceptionala in industrie si ce faceti sa avem profituri- uriase- nu altii- ci noi, romanii astia batjocoriti in fel si chip ? Ati luat legatura cu PArlamentul care intretine fel de fel de "agentii nationale"doar pt. ca Ro sa fie vanduta pe tava capuselor straine ?Lucreaza ministerele zi si noapte sa inlature cat d e putin bezna exploatarilor resurselor,in speta -cuprul ?Ca dovada ca nu, noi, Roamnia nu mai avem un Minister al Industriilor si metalelor ,avem spoieli care fac proiecte si programe oarbe, ce le zice Bruxelles, agentiile, oficiile, mediul ,regiile capusate, etc. invartind cum vor autorizatiile, lipsa de control etc. "Societatea este în faliment și are un administrator judiciar care gestionează lucrurile acolo". Societatea o fi in faliment adica d.p.d.v.financiar si economic, dar v-a spus adm. judiciar ce intreprinde el- cum redreseaza si prin ce masuri -fenomenul poluarii ?- El vede de creante, de debite, se ocupa si de asanarea poluarii/Ar fi exceptional, dar ceva actiuni colaterale pt. prejudicii ,recuperari, pt.ce au facut sau nu "investitorii" srabi, elvetieni- nimic ?
Publicat Joi, 10 august 2017
+Răspunde
Lili -Vanili
+1
Stai sa vezi la Rosia Monatana ce mai productie de prafuri cu cianura pentru mama soacra! Asta desigur i-ar fi mobilizat judecatorii de la CJUE ,banuiesc, sa amendeze Statul Roman , iar nu Corporatia RMGC , sau alta, daca proiectul se facea ! Iar pentru ca Proiectul nu se facu, Statul Roman va plati si mai vartos la Trebonalul de la Washington pentru cauze comerciale.
Publicat Joi, 10 august 2017
+Răspunde
ANNA LUCA
+3
Pai, cine e Patron acolo? Privatul sau STATUL? ala sa faca, cine ia PROFITUL!
Publicat Miercuri, 09 august 2017
+Răspunde
Sanatate curata !
+3
Cind vezi poza din articol, cu riul ala cu apa cristalina, mai ca-ti vine sa te balacesti acolo ! Guiţţţ !!
Publicat Miercuri, 09 august 2017
+Răspunde
Recomandate
„Diaspora, dragostea mea?!“
Publicat acum 22 ore şi 5 minute
Tun cu indemnizația de artist
Publicat acum 21 ore
Exportul care lovește în sănătatea românilor
Publicat acum 13 ore şi 59 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
4 articole/ Actualizat Duminică, 17 septembrie 2017
alarm off
Mostra de la Veneţia
7 articole/ Actualizat Duminică, 10 septembrie 2017
Ioan Buduca

După ce au apărut ziarele, a fost posibilă manipularea în masă, prin propagandă ideologică. După ce au apărut televiziunile, propaganda prin ideologie s-a transformat în propagandă de tip publicitar.

Ioan BuducaPublicat acum 9 ore şi 17 minute