Perle din dezbaterea electorală de la Antena 3

Concurs, cine şi de când a avut grijă de Bucureşti. De ce o susţine o mare actriţă pe Gabriela Firea. Un primar a promis şi a făcut – 100% invers.

Perle culese de la Antena 3

Nu m-am aşteptat la cine ştie ce de la dezbaterea electorală cvatripartită de la Antena 3. Am aflat însă câteva lucruri interesante. De exemplu că Nicuşor Dan este „singurul care de 10 ani de zile mă lupt pentru Bucureşti”. Cum de n-am ştiut asta? Dar ce a urmat a fost şi mai tare. Ne-a spus-o Daniel Barbu, catindatul lui Tăriceanu (vorba vine). „Am început cu mult înaintea domnului Nicuşor Dan grija pentru Bucureşti. În 1981 am trimis un raport către UNESCO cu privire la demolările Cartierului Istoric şi ale bisericilor care a fost adoptat atunci ca document de lucru. Şi am făcut-o în 1981, cu riscul – să nu dramatizez – libertăţii sau al unei vieţi normale, cât de normală era viaţa în comunism”. Aici, cu siguranţă nu am nicio vină. Dacă nici cei de la „Europa Liberă” nu au ştiu nimic la vremea respectivă, eu cu atât mai puţin. Şi tot domnul Daniel Barbu ne-a mai servit una. De ţinut minte: „anticorupţia ucide”. După care a venit rândul dlui Predoiu să ne încânte: „E nevoie de un lider în poziţia de primar general, care are competenţă, care are experienţă în conducerea de sisteme şi de administraţie, care are recunoaştere naţională şi internaţională”. Păi dacă este nevoie de aşa ceva, de ce oare mai candidează? Pentru că la ultimele două capitole, cele cu recunoaşterea naţională şi internaţională, nu prea am auzit să fie pe vreo listă.

Nu am uitat-o nici pe doamna Firea (+ Vrânceanu + Pandele). Pentru că am aflat şi de la ea o noutate. „Domnul Predoiu propune în această seară un pact împotriva PSD-ului (…) Dar acest PSD, uită domnul Predoiu, a adus numai rezultate bune la guvernare şi a fost nevoit şi a avut posibilitatea printr-un management puternic şi printr-o guvernare bună să reîntregească pensiile şi salariile tăiate de domnul Predoiu”. Acum, toată lumea parcă ştia că de bună voie şi nesilit de nimeni, guvernul USL (deci nu doar PSD) a operat reintregirea. Nu ştiam că a fost nevoit. Adică obligat. Şi de către cine? Şi pensiile parcă nu au fost tăiate. Şi oricum, nu de Predoiu.

Cam săracă recolta, noroc că a mai intrat telefonic cu o glumiţă Sorin Oprescu „După 7 ani şi jumătate, am o singură certitudine, că am fost cel mai bun primar general dintre chirurgi şi cel mai bun chirurg dintre toţi primarii generali”, iar actriţa Rodica

Popescu Bitănescu ne-a explicat de ce o susţine pe Firea: „E foarte puternică, are charismă, are o experienţă mare în spate, a făcut emisiuni de televiziune multe în direct şi voi ăştia care faceţi emisiuni în direct să ştiţi că e o muncă foarte grea pentru voi. Am lucrat cu ea, a lucrat cu actorii, iubeşte actorii, vine la teatru. Iar eu oamenii care vin la teatru şi iubesc actorii, sunt alături de ei”. Acum, dacă mă duceam şi eu la teatru şi făceam emisiuni în direct, eram şi eu susţinută pentru primărie?

A promis şi a făcut. 100% invers

Pe 12 ianuarie 2016, primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, uimea. Nu doar urbea locală, nu doar România. Uimea Europa. Anunţa că o aduce la echipa de handbal HCM Baia Mare pe Cristina Neagu, la momentul respectiv, dar şi acum, la Buducnost Porgorica. Salariu de 264.000 net/an, (ceva mai mult decât la Buducnost), locuinţă cu costurile aferente şi întreţinere asigurată, decontarea a 10 bilete de avion pentru uz personal oriunde în Europa şi înfiinţarea Academiei Internaţionale de Handbal “Cristina Neagu”, ce urma să fie administrată de interul stânga al naţionalei, prin contract, timp de 15 ani. Aceasta era oferta. Anunţată pompos presei. Numai că exact când anunţa această ofertă ameţitoare, fetele de la HCM trăiau de pe o zi pe alta, criza financiară fiind deja instaurată. Se vorbea chiar de preluarea echipei de către o altă entitate. Şi au trecut zilele, săptămânile şi lunile. Fetele de la HCM şi-au făcut datoria. Au ajuns în sferturile de finală ale Ligii Campionilor. Ceea ce nu este de ici de colo. În paralel, Cătălin Chiricheş a ajuns la DNA şi ulterior în arest. Dar şi-a depus candidatura. Acum câteva zile, inevitabilul s-a produs. HCM Baia Mare s-a desfiinţat. Primarul şi-a ţinut promisiunea de a face dintr-o mare echipă, o super-putere a Europei. Numai că şi-a ţinut-o 100% invers. Sau poate s-a referit la HC Brest, unde vor ajunde vreo 5 jucătoare de la fosta HCM. Numai că acolo altcineva este primar. Prin târg se vorbeşte şi despre decesul iminent şi al echipei de fotbal. Suficiente motive pentru ca al nostru Cătălin să fie reales. Mai sunt echipe de desfiinţat. Cea de rugby de exemplu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Andreea Cristescu 134 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.