Pesediştii o comit, jurnaliştii sunt vinovaţi

„Nu este pentru prima dată când în jurul unei unităţi medicale se naşte un scandal, pentru că presa are nevoie de ştiri”. Florian Bodog, ministru PSD al Sănătăţii, 19 mai 2017.

Se anunţase vizita ministrului PSD al Sănătăţii, Florian Bodog. Primarul PSD al municipiului Fălticeni, Cătălin Coman, a intrat în trepidaţii şi l-a chemat imediat pe doctorul Vlad Morariu, cel pe care l-a uns din cap până în picioare director al Spitalului Municipal, pentru a stabili ce mai trebuie făcut pentru ca treaba să fie bună. Să pună panseluţe în curtea unităţii medicale ori să planteze copii îmbrăcaţi în costume populare pe traseul pe care va veni înaltul oaspete? Nu. Să dea mai repede cu var clădirea în care urmează să funcţioneze noua maternitate şi să monteze aparatura medicală. Zis şi făcut un comandament care să se ocupe de problemă. Bidinelele au început să întingă varul pe pereţi, iar câţiva muncitori de la salubritate au primit liber de la căratul gunoaielor şi li s-a dat ordin să transporte aparatura. Muncitorii l-au chemat în ajutor pe unul dintre colegii tractorişti, care nu a venit singur, ci însoţit de tractorul pe care-l are pe inventar. Şi, astfel, aparatele medicale, unele dintre acestea noi şi foarte scumpe, au fost transportate cu tractorul de la serviciul de salubritate al Primăriei Fălticeni. Întâmplător, câţiva jurnalişti care treceau prin zonă au filmat chinurile facerii maternităţii fălticenene în cinstea sosirii ministrului Sănătăţii.

Presa care are nevoie de ştiri cu orice preţ, după cum dă de înţeles ministrul PSD, Florian Bodog, i-a cerut o explicaţie directorului Spitalului Fălticeni, Vlad Morariu, iar acesta le-a dat în schimb câţiva poliţişti pe care i-a chemat prin 112. De faţă cu poliţiştii, domnul Morariu le-a spus jurnaliştilor că n-au voie să filmeze pentru că se află în curtea unui spital privat. Fals! De două ori fals! În primul rând nu este vorba despre un spital privat, pentru că acesta nu aparţine nici familiei Morariu, nici familiei Coman, nici marii familii a PSD, iar curtea imobilului respectiv este spaţiu public. În al doilea rând nu este vorba despre niciun spital, pentru că respectivul imobil cu tot cu dotările sale încă nu este acreditat de Direcţia de Sănătate Publică Suceava. Poliţiştii chemaţi de Vlad Morariu l-au întrebat pe acesta dacă vrea să depună plângere împotriva persoanelor care l-au deranjat, în loc să-l amendeze pentru că a sunat aiurea la 112.

Când a venit ministrul PSD al Sănătăţii, Florian Bodog, clădirea în care va funcţiona, probabil, noua maternitate era văruită, aparatura medicală transportată cu tractorul de la serviciul de salubritate era montată, iar primarul PSD al Fălticenilor, Cătălin Coman, şi directorul Vlad Morariu erau mândri de treaba pe care o făcuseră. În faţa presei venită după ştiri, căci cu asta se ocupă presa, cu ştiri, ministrul Bodog a spus: „Nu este pentru prima dată când în jurul unei unităţi medicale se naşte un scandal, pentru că presa are nevoie de ştiri”.

Când a văzut imaginile în care un tractor obosit de la serviciul de salubritate al Primăriei Fălticeni căra aparatura medicală pentru noua secţie de maternitate a Spitalului Municipal, fără ca aceasta să fie măcar împachetată, unul dintre reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Suceava a exclamat: „Este incredibil!”.

În concluzie, în goana ei nebună după ştiri, presa i-a convins pe primarul Coman şi pe directorul Morariu să dea ordin să se transporte aparatura medicală pentru nou-născuţi cu un tractor de la serviciul de salubritate, reprezentanţii presei sunt cei care au condus tractorul şi au încărcat şi descărcat aparatura, şi tot ei sunt cei care l-au ameninţat pe reprezentantul DSP Suceava că-i smulg unghiile dacă nu exclamă: „Este incredibil!”. Şi pentru că tot veni vorba, presa este vinovată şi pentru că nu-i cere demisia lui Florian Bodog pentru prostiile debitate fără nici cea mai mică jenă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sorin Avram 756 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.