Peste 1.100 de mineri, blocaţi în subteran

Peste 1.100 de mineri de la exploatările Paroşeni, Petrila şi Uricani continuă vineri dimineaţa protestul declanşat în urmă cu o zi, ortacii blocându-se în subteran nemulţumiţi că producţia de cărbune nu este preluată integral de Complexul Energetic Hunedoara.

„Minerii continuă protestul, în acest moment toate cele patru schimburi de la exploatările miniere Paroşeni, Petrila şi Uricani fiind în subteran. Este vorba de peste 1.100 de mineri la care s-a alăturat şi personalul TESA, ceea ce înseamnă că la acţiunea de protest participă circa 1.300 de oameni”, a declarat pentru Agerpres preşedintele sindicatului Huila, Laszlo Domokos.

Liderul sindical a spus că pe timpul nopţii au fost înregistrate câteva cazuri în care minerii din subteran au avut nevoie de îngrijiri medicale, aceştia fiind trataţi la gura minei după care oamenii au preferat să continue protestul. „Au fost oameni care s-au simţit rău, dar şi-au luat medicamentele sau au urmat tratamentul, după ce i-am scos afară din subteran au preferat însă să continue acţiunea de protest declanşată împreună cu ortacii lor”, a afirmat Domokos.

Preşedintele sindicatului Huila a spus că în Valea Jiului a sosit deja un secretar de stat de la Ministerul Economiei şi că este aşteptat şi un oficial de acelaşi rang de la Ministerul Energiei în încercarea de a negocia cu minerii şi a dezamorsa conflictul.

Minerii sunt nemulţumiţi de faptul că producţia de cărbune realizată la cele trei exploatări nu este preluată de Complexul Energetic Hunedoara (CEH) şi spun că vor continua protestul până când vor primi asigurări ferme că toată cantitatea de huilă extrasă din abataje va ajunge în silozurile termocentralelor Mintia şi Paroşeni.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.