Peste 40.000 de soldaţi ruşi, la frontiera cu Ucraina

Secretarul Consiliului ucrainean pentru Securitate Naţională şi Apărare, Andrei Parubi, a susținut marți, în Parlamentul de la Kiev, că peste 40.000 de militari ruşi sunt dislocaţi la frontiera ruso-ucraineană, aceștia dispunând de armament greu.

„În cursul ultimei săptămâni a avut loc o redesfășurare și o reîntărire de trupe. În prezent, sunt aproape 41.000 de militari ruși la frontiera cu Ucraina în nord, în est, sud și în Crimeea'”, a spus Andrei Parubi.

Conform oficialului, 150 de tancuri, 400 de blindate şi 500 de sisteme ruse de artilerie se află în apropierea frontierei de lângă Doneţk.

Declarația acestuia a fost făcută în contextul în care Parlamentul ucrainean a aprobat marți un decret prezidențial privind o nouă „mobilizare parțială”.

Potrivit decretului, aceasta va fi a treia etapă de mobilizare de la începerea operațiunii speciale de către Kiev în luna aprilie în estul Ucrainei, care prevede chemarea sub arme a mai multor militari în rezervă și a bărbaților sub 50 de ani pentru a lupta împotriva rebelilor proruși înarmați.

După o perioadă de circa 45 de zile de la ultima suplimentare a rezerviștilor, care a expirat acum, Kievul a repetat, practic, decretul privind „declararea și efectuarea mobilizării parțiale” pentru a se asigura că are suficiente forțe de a continua „operațiunea antiteroristă”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
George Anghel 1101 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.