Peste 5.000 de candidaţi, la concursul de rezidenţiat

Duminică se desfăşoară, simultan, în Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara concursul de rezidenţiat, la care s-au înscris peste 5.600 de candidaţi.

Candidaţii vor intra în săli la ora 8.30, iar concursul va începe la 10.00.

Din totalul locurilor şi posturilor scoase la concurs, 3.443 sunt la medicină, 317 la medicină dentară, iar 149 la farmacie, informează Ministerului Sănătăţii (MS).

Pentru a ocupa unul dintre aceste locuri s-au încris 5.661 de candidaţi, dintre care 4.172 la medicină, 1.118 la medicină dentară şi 371 la farmacie.

Ce mai mare concurenţă se înregistrează, astfel, la medicină dentară, 3,52 candidaţi pe loc.

Concursul se desfăşoară sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări, pe o durată de patru ore. Punctajul minim de promovare reprezintă 60% din punctajul maxim realizat la cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu şi se calculează la nivelul fiecărui centru universitar în care se organizează concursul. Taxa de participare la rezidenţiat este de 360 lei/candidat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.