Lovitură dură pentru Macron

Circa 62% dintre francezi sunt nemulțumiți de activitatea președintelui Emmanuel Macron în primele trei luni din cei cinci ani ai săi de mandat, potrivit unui sondaj publicat miercuri de Harris Interactive, relatează AFP.

Potrivit sondajului, 37% dintre respondenți au avut o opinie contrară. Simpatizanții Frontului Național (extrema dreaptă, 94%), Partidului Comunist și Franței Rebele (stânga radicală, 87%) sunt cel mai puțin mulțumiți de cum și-a început Macron mandatul prezidențial, urmați de simpatizanții formațiunii Republicanii (dreapta, 75%) și ai Partidului Socialist (PS, stânga, 57%), cu mult înaintea susținătorilor La Republique en Marche, partidul președintelui, numai 11% dintre aceștia din urmă fiind nemulțumiți de prestația lui Macron în primele o sută de zile la Palatul Elysee.

Principalele reforme avute de vedere de executiv sunt considerate „prioritare” de majoritatea francezilor. Prima este reforma sistemului de învățământ (76%), moralizarea vieții politice (74%), unificarea sistemelor de pensii (72%) și, într-o mai mică măsură, reforma Codului Muncii (56%), potrivit sondajului realizat de site-ul pentru ocuparea forței de muncă Indeed.

Opiniile sunt împărțite în legătură cu legea „muncii”, 46% dintre respondenți declarându-se în favoarea acesteia, în timp ce 52% s-au declarat împotrivă. Pe de altă parte, majoritatea respondenților (63%) s-au opus implementării acestei legi prin ordonanțe, iar 35% s-au declarat favorabili emiterii unor astfel de ordonanțe.

În ceea ce privește locurile de muncă, 93% dintre respondenți consideră că lupta împotriva șomajului în rândul tinerilor este o prioritate, înaintea facilitării recrutării de angajați pentru întreprinderile mici și mijlocii (91%).

Sondajul a fost realizat online în perioada 8-10 august în rândul a 994 de persoane cu vârsta peste 18 ani.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.