Peste 8.300 de sancțiuni contravenționale în domeniul panificației

Peste 8.300 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate de la începutul anului, în domeniul produselor cerealiere și de panificație, potrivit unui comunicat IGPR transmis duminică.

”În primele trei luni ale acestui an, Poliția Română a desfășurat mai multe acțiuni naționale pentru asigurarea unui mediu concurențial corect. Astfel, în urmă acțiunilor desfășurate pentru combaterea ilegalităților ce se comit în domeniul operațiunilor economice cu produse cerealiere și de panificație au fost efectuate peste 8.000 de controale, au fost aplicate peste 8.300 de sancțiuni contravenționale și au fost indisponibilizate bunuri în valoare de peste 3.400.000 de lei. Acțiunile desfășurate de polițiști în domeniul morăritului și panificației au avut că efect reducerea evaziunii fiscale cu 20%, pe acest segment”, se arată în comunicatul citat.

Echipele de polițiști au efectuat 8.257 de controale, dintre care 378 la unități de morărit, 1.187 la unități de panificație, 929 la unități de patiserie, 5.763 la alte unități comerciale care desfășoară activități în domeniul de referință și 177 la depozite de cereale. Au fost verificate și 13.012 mijloace de transport.

Polițiștii au întocmit 352 dosare penale, dintre care 247 la legea pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale și au constatat 542 de infracțiuni. Valoarea prejudiciului recuperat este de peste 6.000.000 lei, potrivit Poliției.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.