Peste 90 de sesizări înregistrate de MAI

Ministerul de Interne a înregistrat, până la ora 17,00, 91 de sesizări referitoare la fapte care au legătură cu procesul electoral, cele mai multe referindu-se la sfătuirea alegătorilor în privința candidatului cu care să voteze.

„Toate semnalările au fost verificate, iar 40 dintre acestea nu s-au confirmat”, a declarat duminică Monica Dajbog, purtătorul de cuvânt al ministerului.

Conform sursei citate, la nivel național au fost constatate 21 de fapte contravenționale și s-au aplicat amenzi în valoare de 7.000 de lei, iar în alte 21 de situații au fost efectuate cercetări pentru comiterea unor posibile infracțiuni, în cele mai multe cazuri fiind vorba de coruperea alegătorilor sau de împiedicarea acestora de a vota.

Cele mai multe evenimente, peste 60%, au fost sesizate în mediul rural. Aproape 60% dintre semnalări au fost primite prin numărul de urgență 112, 9% de la partidele politice, iar 7% au fost sesizări din oficiu ale angajaților MAI.

„Au fost organizate 433 de filtre rutiere, fiind verificate 1.759 de autovehicule, dintre care 97 de autocare, 409 autobuze, 698 de microbuze și 55 de autospeciale cu capacitatea 8+1”, a mai declarat Monica Dajbog.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.