Peste un milion de euro pentru presa culturală

Ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, Ionuţ Vulpescu, a anunţat vineri seara că va fi alocată în buget suma de 1.250.000 de euro pentru susţinerea presei culturale.

„Am deblocat un proiect de finanţare de la stat a presei culturale, am creat un echilibru între publicaţiile care aparţin uniunilor de creatori. Uniunea Scriitorilor, în primul rând, are cele mai multe publicaţii, cum e şi firesc, dar şi un echilibru între presa culturală din uniunile de creatori şi aşa-numita presă independentă, care nu se află în uniuni. În acest moment, chiar construim bugetul pe acest an, 1.250.000 de euro vor fi alocaţi pentru susţinerea presei culturale, an de an, prin lege”, a spus Vulpescu la Realitatea TV.

Potrivit acestuia, „rolul revistelor culturale este esenţial, pentru că marile noastre publicaţii au avut un rol istoric”. „În spatele lor erau adevărate programe culturale, care au generat curente, partide, idei (…) Nu poţi să laşi la îndemâna pieţei, la jocul pieţei, doar pe concurenţă, să trăiască reviste care au o mare tradiţie. De altfel, revistele culturale sunt dintre ultimele teritorii în care se vorbeşte corect limba română”, a declarat ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale.

Acesta a mai anunţat că „se va deschide în curând o nouă sesiune pentru susţinerea din 2017. Toate publicaţiile culturale pot aplica”.

Ionuţ Vulpescu a mai fost ministru al Culturii în guvernul Victor Ponta.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.