Petiție în sprijinul doctorului cercetat disciplinar

Peste 900 de persoane au semnat până joi la amiază o petiție online prin care cer autorităților să o protejeze pe doctorița Camelia Roiu, medicul care a dat publicității imaginile șocante cu pacientul cu viermi pe răni de la Spitalul de Arși. Petiția a fost inițiată după ce curajosul medic a dezvăluit că este cercetat disciplinar ca urmare a gestului său.

Iată textul petiției:

Cerem protejarea Dr. Camelia Roiu

Doamna doctor Camelia Roiu, cea care a oferit presei imaginile șocante de la Spitalul de Arși din Capitală, în care rănile unui pacient, decedat ulterior, erau pline de viermi are acum nevoie de ajutorul nostru!

După dezvăluirile făcute, Camelia Roiu a declarat că a fost convocată în două comisii de disciplină, este împiedicată să își facă meseria, a fost insultată de un șef, a fost amenințată, iar chirurgii cu care lucrează au fost somați să nu mai lucreze cu aceasta.

În încheierea unei postări recente de pe Facebook, doamna doctor Camelia Roiu îi transmitea Ministrului Sănătății: ,,e păcat că nu ne-ați protejat, pe toți cei care am spus adevărul despre sistem. Suntem atât de puțini și atât de singuri. Eu m-am simțit sacrificată, exact ca în fața unui pluton de execuție. Am trăit o săptămână în iad. M-am întrebat dacă o să mai fiu sau nu, dacă o să mai fac medicină sau nu, dacă o să mai rămân în țară sau nu… Încă mă mai întreb…(…) Domnule ministru, ați avut o șansă istorică pe care tocmai ați ratat-o! Sau poate că încă nu…”.

Există în România Legea Avertizorilor de Integritate (Legea 571/2004), lege care oferă protecție persoanelor care au sesizat încălcări ale legii în instituțiile publice.

Neprotejarea persoanelor care sesizează încălcări ale legii transmite un mesaj clar: și anume că în România, dacă sesizezi nereguli, vei avea consecințe de suportat.

Protejarea acestor persoane este esențială în combaterea corupției din România!

În concluzie, CEREM AUTORITĂȚILOR PROTEJAREA DOAMNEI DOCTOR CAMELIA ROIU, PRECUM ȘI PROTEJAREA TUTUROR PERSOANELOR CARE SE REGĂSESC ÎN SITUAȚIA ACESTEIA.

(Nu putem sta nepăsători la ceea ce se întâmplă. Nu ezitați să SEMNAȚI și să DISTRIBUIȚI PETIȚIA!)

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Alexandru Visan 3297 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.