Petre Roman: E o eroare

Fostul deputat Petre Roman a declarat joi, pentru News.ro, că decizia instanţei supreme potrivit căreia a depus prea târziu contestaţie faţă de raportul ANI care l-a declarat incompatibil cu funcţia este „o eroare”. Roman a precizat că intenţionează să „revizuiască” această chestiune printr-o nouă acţiune în justiţie.

Petre Roman a pierdut definitiv procesul cu ANI în privința incompatibilității. Înalta Curte de Casație și Justiție a decis joi că el a depus prea târziu acțiunea în instanță, relatează Agerpres.

Inițial, Curtea de Apel București i-a dat câștig de cauză lui Petre Roman și a hotărât în aprilie 2016 anularea raportului de constatare prin care fostul deputat a fost declarat de ANI în stare de incompatibilitate.

Decizia Curții de Apel București a fost însă anulată de Înalta Curte de Casație și Justiție, care a admis joi recursul ANI și a decis că Petre Roman a depus prea târziu acțiunea în instanță. (Detalii aici)

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.