Petro Poroșenko, despre conflictul din estul Ucrainei

Președintele ucrainean Petro Poroșenko a declarat sâmbătă că acordurile de pace, referitoare la conflictul din estul țării, semnate în februarie la Minsk, au fost pentru prima dată respectate în această săptămână, informează AFP.

„Am o veste bună. De o săptămână, nu se mai trage pe front. Este prima săptămână în care acordurile de la Minsk sunt respectate”, a declarat Poroșenko, care a precizat că mai există totuși soldați care își pierd viața în zona de conflict „călcând pe mine artizanale sau în accidente auto, însă nu în lupte”.

„Acest lucru ne dă speranță că eforturile noastre vor ajuta la construirea unui nou stat eficient”, a mai spus președintele ucrainean.

Autoritățile separatiste au anunțat totuși sâmbătă moartea unui civil în apropierea unui bastion al rebelilor la Donețk în ”tiruri ale armatei ucrainene”.

Acordurile de la Minsk, semnate în luna februarie, au dus la instaurarea unui armistițiu, care a fost însă încălcat cu regularitate.

Un alt armistițiu verbal a fost convenit începând cu 1 septembrie, acesta fiind în general respectat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.