Philip Morris anunță sfârșitul țigaretei tradiționale

Cea mai mare companie de tutun din lume, Philip Morris, prezentă și în România, se gândește să renunțe la țigareta tradițională. “Eu cred că în curând va veni vremea când nu vom mai vorbi de era țigaretei. Va veni timpul unor produse alternative și sper că acesta să fie cât de curând posibil”, a declarat André Calantzopoulos, CEO Philip Morris.

Anunțul acesta nu este o vorbă aruncată în vânt. Compania a lansat de curând în Marea Britanie un produs, Iqos, mai puțin dăunător care ar putea duce la vânzări mult mai mari decât cele pentru produsele tradiționale din tutun. Conform BBC, Iqos mai degrabă încălzește tutunul decât îl arde. Compania susține că se elimină 90% din toxinele rezultate din fumatul unei țigări.

Anumite studii din interior, care nu au fost încă verificate de surse externe, au constatat că noua țigară a avut același impact ca și cum ai renunța la fumat. Dar firma nu scoate pe piață această constatare ci doar faptul că noul produs este de natură să provoace mai puțin rău.

Philip Morris a cheltuit 3 miliarde de dolari pentru crearea țigaretei substitute. Calantzopoulos a declarat că în urma acestei realizări, PM dorește să colaboreze cu guvernele pentru a găsi soluții pentru faza de final a țigărilor convenționale.

Într-un interviu acordat presei din Marea Britanie, șeful PM a arătat că prin programul de astăzi compania sa recunoaște daunele provocate de-a lungul timpului consumatorilor și că singura soluție corectă la această problemă este comercializarea în viitor a unor produse mai puțin dăunătoare. “Acesta esta obiectivul nostrul clar”, a afirmat Calantzopoulos.

Nu este prima dată când un producător de țigarete recurge la încălzirea tutunului în loc să îl ardă astfel încât să nu mai provoace daune consumatorilor. În 1980, Reynolds din SUA a încălzit tutunul. A durat un singur an experiența, clienții nefiind încântați de gustul de cărbune. Soluția PM sună mai degrabă a Silicon Valley. Iqos poate fi descris ca un dispozitiv electronic hibrid, existând asemănări cu țigaretele electronice dar și cu țigaretele clasice, mai exact, prezența tutunului.

Dispozitivul în sine este destul de asemănător unei țigarete electronice, dar diferă esențial din punct de vedere funcțional. În locul unui lichid cu aromă de nicotină se folosește tutun adevărat. Sunt folosite așa-numitele HeatSticks. Vizual seamănă cu un fel de țigări mai mici. PM arată că, deși conțin tutun, nu se pot numi țigări. Tutunul nu este ars, neproducând astfel fum. În schimb, este încălzit la o temperatură inferioară punctului de ardere.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Cosmin Pam Matei 4532 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.