Pierdut preşedinte. Angajăm country manager

Preşedintele Klaus Iohannis şi-a făcut bilanţul la un an de la preluarea mandatului, şi-a luat soţia şi a plecat în vacanţă. Într-o nouă vacanţă.

Criza refugiaţilor continuă să agite spiritele în Europa. Federaţia Asociaţiilor de Români din Europa (FADERE) este nemulţumită de prevederile legii votului prin corespondenţă, cu toate că domnul Iohannis a trecut această lege la capitolul realizări. Tot mai multe voci susţin că este anormal ca primarii să fie aleşi într-un singur tur, solicitând revenirea la sistemul de vot în două tururi. Iniţial, şi domnul Iohannis a militat pentru votul în două tururi, dar i-a trecut, după ce a văzut că PSD şi PNL au bătut palma, pentru a-şi conserva poziţiile deţinute în administraţiile locale. Opinia publică este revoltată de faptul că unii deţinuţi care abia ştiu să se iscălească scriu cărţi ştiinţifice pe bandă rulantă, beneficiind astfel de reducerea pedepselor. Biserica Ortodoxă Română a demarat o campanie cu scopul de a aduce modificări Constituţiei, astfel încât căsătoria între persoanele de acelaşi sex să nu fie posibilă. Judecătorul Horaţius Dumbravă s-a arătat dezamăgit de faptul că preşedintele României, Klaus Iohannis, nu a fost prezent la şedinţa de alegeri a Consiliului Superior al Magistraturii.

Klaus Iohannis este în vacanţă şi tace. Şi nici măcar pe Facebook nu scrie, aşa cum ne-a obişnuit. Domnul Iohannis s-a învăţat cu vacanţele lungi şi dese pe vremea când era profesor, însă şi atunci îşi scurta perioadele de relaxare ca să dea meditaţii, pentru a face rost de bani de case. Ca primar al Sibiului, domnul Iohannis ar fi putut oricând să organizeze un concurs pentru ocuparea postului de city manager şi apoi să plece într-o vacanţă fără de sfârşit. Legea le permite primarilor să angajeze manageri care să se ocupe de administrarea localităţilor.

Cum preşedintele României, Klaus Iohannis, nu prea dă pe la serviciu, fiind mai mult plecat, poate ar trebui modificată Constituţia, astfel încât preşedintele ales să poată organiza un concurs pentru desemnarea unui country manager.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Sorin Avram 756 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.