„Piesă pentru frate şi soră” în care toţi avem câte un rol, la TNB

În ajunul sărbătorilor de Crăciun, bucureştenii sunt invitaţi la o piesă asemeni unei cutii de bomboane învelite în poleială colorată. Sunteţi aşteptaţi să descoperiţi sortimentele teatrale oferite de Tennessee Williams în cea mai sinceră operă a sa – Piesă pentru frate şi soră, care va avea ultima reprezentaţie duminică, 21 decembrie, ora 20.00 la Teatrul Naţional Bucureşti, Sala Mică.

Responsabil de rolul masculin al spectacolului, Istvan Teglas, vorbeşte despre importanţa publicului în Piesă pentru frate şi soră: „Întâlnirea cu spectatorul la aceasta piesă este una foarte importantă, şi mă refer la întâlnirea care trece dincolo de simpla vizionare a acestui spectacol. Această piesă îmi reaminteşte cel mai mult de responsabilitatea pe care trebuie să o am faţă de spectator. Este o piesă puternică şi mă obligă să caut un scop – adică cel din afara piesei -, scopul meu personal pentru care mă aflu aici, în seara asta, în faţa spectatorului. E greu să reflectezi asupra acestui lucru pentru că îţi cere să fii sincer, iar sinceritatea nu e întotdeauna plăcută.

Invitaţia care se adresează spectatorului la începutul spectacolului este una aparent simplă, de a-şi imagina lumea celor care sunt pe partea cealaltă a scenei. Imaginaţia este un cuvânt cheie deoarece va fi firul roşu a întâlnirii noastre pe parcursul spectacolului.
Este o piesă atipică unde toţi avem câte un rol, mie mi s-a dat rolul de a fi actor în această seară, iar spectatorului de a fi spectator. Nu e un lucru uşor nici unul nici altul, mai ales dacă te identifici cu celălalt”.

Regia spectacolului este semnată de Iris Spiridon.

Scenografia este creată de Cristina Milea.

Distribuţia este formată din Ioana Mărcoiu şi Istvan Teglas.

Piesă pentru frate şi soră face parte din programul 9G la TNB – Noua generaţie de creatori.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.