Piloții români încep pregătirea pe F-16

Primii militari ai Forțelor Aeriene Române care vor urma un curs de pregătire pentru trecerea pe aeronave F-16 au plecat marți spre Portugalia cu o aeronavă militară.

Pilotul Marin Mihăiță, unul dintre ofițerii, spune că piloții români se vor adapta la misiunile pe noile avioane care vor intra în dotarea Armatei Române din anul 2016.

„Consider că în acest moment toți suntem foarte bine pregătiți pentru a executa trecerea pe avionul F-16. Acesta este un avion de generație diferită, avionul F-16 are capabilități mult mai ridicate și mai diverse decât MIG-ul 21, dar noi credem că am reușit, cel puțin din punct de vedere teoretic, să ne pregătim după standardele NATO de când facem parte din Alianță, așa că nu va fi o problemă foarte mare să ne adaptăm la avionul F-16 și să ne îndeplinim misiunile cu el”, a declarat Marin Mihăiță, potrivit Agerpres.

El a adăugat că procesul de pregătire se desfășoară deja de doi-trei ani, iar avionul MIG 21 Lancer a fost modernizat în perspectiva oferirii unei platforme similare de pregătire a piloților cu standardele NATO.

23 de ofițeri și maiștri militari din Forțele Aeriene, piloți, personal tehnico-ingineresc și specialiști în planificare, au plecat marți spre Portugalia cu o aeronavă militară.

Avioanele F-16 achiziționate din Portugalia vor avea resurse de zbor în medie de peste 4.500 de ore de zbor fiecare, iar perioada de exploatare va fi de minimum 20 de ani, în condițiile unui nivel de instruire de minim 200 de ore de zbor pe avion.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.