Pilotul Florin Susanu mai rămâne încă o lună la manșa TAROM

Directorul general interimar TAROM, pilotul Florin Susanu, mai rămâne încă o lună la manșa companiei după ce Consiliul de Administrație i-a prelungit mandatul, au anunțat surse oficiale. În urmă cu două zile, la Comisia de Transporturi din Camera Deputaților, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Dragoș Titea – responsabil cu domeniul aviației – preciza că Florin Susanu va fi înlocuit săptămâna aceasta cu un nou director general interimar, cu un mandat de patru luni. Florin Susanu este al treilea executiv ( CEO) al Companiei din acest an, după Dan Plaveti și Eugen Davidoiu.

,,Este nevoie de schimbări majore la TAROM în caz contrar compania va dispărea de pe piață’’, declara marți, în Parlament, Florin Susanu. Aceste schimbări se referă la strategia comercială, reduceri de costuri cu întreținerea și uniformizarea flotei care acum este compusă din trei tipuri de aeronave. De asemenea, TAROM va intra într -un program de informatizare care va permite reducerea cheltuielilor în mai multe departamente. Cele două aeronave noi Boeing 737 achiziționate prin leasing pe o perioadă de 10 ani au o rată lunară de 375 000euro/fiecare dar au început să aducă profit. Tarom are 1700 de angajati din care 500 sunt personal navigant (piloți si echipaj).

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.