Piperea: Încă nu am luat nicio decizie, nu știu dacă să fac un astfel de pas

Ofertat de PNL pentru a prelua conducerea organizaţiei de Bucureşti, avocatul Gheorghe Piperea a confirmat, dar spune că nu a luat o decizie, iar jurnalista Antenei 3, Oana Zamfir, se întreabă cât procente ar pierde partidul dacă PNL i-ar da „țeapă” avocatului.

„Vă imaginați ce se întâmplă în ziua în care acest om care ar zice ‘DA’ și nu se țin de cuvânt cei din PNL? Cam câte procente ar mai pierde PNL dacă i-ar da țeapă lui Gheorghe Piperea? Gheorghe Piperea, cel puțin pe domniul justiției, s-ar dovedi extrem de incomod pentru linia PNL”, s-a întrebat jurnalista, citată de DcNews.

Discuții cu PNL au existat…

„A existat o discuție, confirm, dar trebuie să infirm că aș fi pus condiții, că aș fi cerut funcții. Am văzut aticole aberante în presă, că aș fi cerut să fiu președinte la Senat. Nu pot să fac astfel de propuneri, câtă vreme nu există o ofertă și câtă vreme nu am luat nicio decizie. Apoi, eu nu fac lucrurile pe care le fac pentru funcții, pentru ciolan, ci pentru niște proiecte. Eu sunt pus acolo unde sunt pus de obicei pentru calitățile mele, pentru a construi, nu pentru a distruge. Nu s-au pus astfel de probleme. Încă nu am luat nicio decizie, nu știu dacă să fac un astfel de pas, dar e evident că dacă o voi face, o voi face pentru un program de dimensiune mare, nu doar la nivel de București. Eu nu intru în trenduri, eu am alte țeluri. Spre exemplu, cred că aș putea să fac multe lucruri bune în domeniul juridic și experiența din ultimul timp, cu legea dării în plată, este foarte relevantă”, a spus Piperea, la Antena 3.

Avocatul Piperea a confirmat și într-un mesaj pe Facebook că a fost ofertat de PNL.

,,Prieteni, zilele trecute am primit o ofertă oarecum surprinzătoare din partea PNL, de a prelua conducerea organizaţiei de Bucureşti. E o provocare. Având în vedere, însă, multiplele proiecte în care sunt implicat, precum şi perspectiva reducerii suplimentare a timpulului alocat familiei (şi aşa insuficient), va spun că nu am acceptat încă propunerea. Trebuie să ştiţi că sub nicio formă nu am pus vreo condiţie de funcţie minimală, aşa cum ar putea rezultă din scenariile şi speculaţiile din presă. Pe mine nu mă poate scoate din postura actuală ceva meschin, ci un proiect important, de anvergură naţională, aşa cum au fost procesele pe clauze abuzive şi legea dării în plata. Apropo, dezbaterile la această lege mi-au arătat că astfel de lucruri nu se pot face chibiţând pe margine, ci prin implicarea unor actori politici. Desigur că veţi fi de acord cu mine că fără implicarea dlui deputat Zamfir, realitatea, azi, ar fi fost că avem o frumoasă teorie, un proiect bun (aşa cum a fost şi proiectul legii falimentului scris de mine în 2009 şi închis în sertare timp de 5 ani şi, ulterior, abandonat) şi atât”, a scris Piperea pe pagina de Facebook miercuri seara.

Voi rămâne ”un om al cetăţii şi un luptător pentru drepturi şi libertăţi, dar şi un aliat al tuturor celor aflaţi în restrişte care mă vor fi chemat în ajutor” şi le cere sfatul în privinţa deciziei, a promis Piperea.

”Şi vă asigur că nu agreez nici tipul actual de politică, anacronic şi chiţibuşar, nici multe dintre feţele politice obosite care, în interes naţional şi pentru binele generaţiilor viitoare, trebuie să facă 10 paşi înapoi, a conchis avocatul.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.