Piţurcă: „Şanse de sub unu la sută să plec”

Victor Piţurcă este convins că naţionala de fotbal a României va pleca neînvinsă de la Atena după meciul de duminică, cu reprezentativa Greciei, în preliminariile Campionatului European 2016.

”Grecia poate fi considerată cea mai valoroasă echipă din grupă. E extrem de important să plecăm în calificări cu punct, cu puncte. Șansele de calificare ar fi foarte mari. Eu am speranța că echipa României va realiza un joc bun în Grecia și că vom pleca neînvinși de la Atena”, a declarat Victor Pițurcă într-o conferinţă de presă susţinută luni la Centrul de Fotbal Mogoșoaia, cu ocazia reunirii lotului României care pregătește partida de duminică.

Selecționerul a mai spus că ”sunt anumite probleme de lot, lipsesc jucători importanți, însă lotul pe care îl am la dispoziție e format din cei mai valoroși, cei mai în formă jucători în acest moment. Am încredere că duminică vom obține un rezultat mare”, se arată într-un comunicat postat pe site-ul oficial al FRF.

Lotul României pentru meciul cu Grecia

Portari: Costel PANTILIMON (Sunderland), Ciprian TĂTĂRUȘANU (Fiorentina), Silviu LUNG JR. (Astra Giurgiu)

Fundași: Srgian LUCHIN (Steaua București), Gabriel TAMAȘ (Watford), Vlad CHIRICHEȘ (Tottenham), Dorin GOIAN (Asteras), Cosmin MOȚI (Ludogorets), Dragoș GRIGORE (Toulouse), Răzvan RAȚ (PAOK), Constantin GRECU (Dinamo București)

Mijlocași: Mihai PINTILII (Al Hilal), Gabriel TORJE (Konyaspor), Alexandru MAXIM (VfB Stuttgart), Andrei PREPELIȚĂ (Steaua București), Ovidiu HOBAN (Petrolul Ploiești), Gabriel ENACHE (Astra Giurgiu), Constantin BUDESCU (Astra Giurgiu), Vlad ACHIM (Ceahlăul Piatra Neamț)

Atacanți: Bogdan STANCU (Genclerbirligi), Ciprian MARICA (Konyaspor), Alexandru CHIPCIU (Steaua București), Claudiu KEȘERU (Steaua București)

Meciul cu Grecia se va disputa la Atena, pe stadionul “Karaiskakis”, fără spectatori, iar FRF va aduce un ecran gigant pe Arena Naţională, unde suporterii sunt aşteptaţi să-l vizioneze gratuit.

Piţurcă neagă din nou că va pleca de la naţională

Victor Pițurcă a făcut referire și la informațiile conform cărora partida din Grecia va fi ultima pentru el pe banca echipei naționale și că ar urma s-o preia pe Al Ittihad, din Arabia Saudită.

Șansele ca eu să plec acum sau după meciul cu Grecia la o echipă din Golf sunt sub unu la sută. Nu e nimic serios, nu am vorbit cu niciun oficial de la niciun club. Sunt doar speculații. M-a sunat de trei patru ori un domn din România şi atât”, a mai spus Piţurcă.

„Vorbim despre pielea ursului din pădure”, a mai spus antrenorul naționalei, întrebat dacă e tentat de o astfel de ofertă.

Presa sportivă a susținut weekendul trecut că Pițurcă pleacă la echipa saudită Al Ittihad, dând chiar și un nume al viitorului selecționer, în persoana lui Ladislau Boloni.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Stelian Cornea 1092 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.