Plagiatorii Gabriel Liiceanu, Andrei Pleşu şi Andreea Pora protestează împotriva unui plagiat

Scrisoarea deschisă adresată tuturor şefilor de guverne din univers de către haita intelectuală care vede în plecarea lui Băsescu din fruntea ţării o adevărată apocalipsă nu face altceva decât să trezească o imensă scârbă faţă de prostituţia exersată permenent în aceşti ani din urmă. Să-i vezi pe Liiceanu şi Pleşu, despre care tocmai în aceste zile cotidianul.ro a publicat dovezile că au plagiat în cărţile lor, în fruntea unei liste ce acuza chiar plagiatul e ca şi cum ai vedea doi beţivani strigând în gura mare că alcoolul dăunează grav sănătăţii!

Ceea ce enervează în primul rând în „scrisoarea” girată de Liiceanu, Pleşu şi Pora este faptul că ei îşi permit luxul de a vorbi „în numele opiniei publice din România”, ca şi cum ar fi fost mandataţi de cineva să facă acest lucru. Apoi, faptul că „scrisoarea” este adresată, nici mai mult, nici mai puţin, decât tuturor „şefilor de guverne din ţările membre ale Uniunii Europene” trădează astfel intenţia de a obţine o reacţie împotriva guvernului român, în prelungirea numeroaselor dezinformări mediatice din ultimele zile!

Sigur, plagiatul prim-ministrului Ponta va trebui să fie analizat de specialişti şi, în funcţie de rezultat, să fie sancţionat cu normala retragere a titlului de doctor. Numai că şi liderii acestei scrisori către planetă sunt în aceeaşi situaţie, ba într-una mult mai gravă, căci statutul lor social a fost determinat tocmai de lucrările în care au plagiat masiv.

Gabriel Liiceanu – plagiator din Martin Heidegger

După apariţia articolului „Liicheanu”, în care Gabriel Liiceanu, în Notele sale la „Repere pe drumul gîndirii”, era acuzat cu probe irefutabile că l-a plagiat pe Heidegger, nu şi-a dat demisia de nicăieri, ci a deschis un proces în care cere daune de 100.000 de auro!

Iată textele incriminate:

Heiedegger – „Sein und Zeit”

——————————————————————-

Gabriel Liiceanu – Note la „Repere pe drumul gândirii”

———————————————————————

Andrei Pleşu – plagiator din H. Corbin

Al doilea pe lista celor care semnează scrisoarea-protest împotriva plagiatului lui Victor Ponta este Andrei Pleşu, cel care a copiat din H. Corbin inclusiv cuvântul „etc.”!

Iată şi dovada acestui plagiat:

Andrei Pleşu – „Despre îngeri”

————————————————————–

H. Corbin – „Le paradoxe du monothéisme”

—————————————————————

Andreea Pora a fost dată afară de la HotNews pentru că a plagiat din „Cotidianul”!

Singurul nume care înfrumuseţează lista este, fireşte, ziarista Andreea Pora, recunoscută pentru „imparţialitatea” sa. Şi ea a fost acuzată de plagiat, inclusiv din „Cotidianul”, motiv pentru care a fost dată afară de la HotNews. Ca să nu existe discuţii, iată cum a fost oglindită ştirea în „Evenimentul zilei” (oficiosul lui Băsesecu) din 1 octombrie 2008:

Evenimentul zilei, 1 octombrie 2008

————————————————————

În aceste condiţii, prezenţa lui Liiceanu, Pleşu şi Pora în fruntea listei care vrea să condamne un plagiat, fie el cel comis de premierul României, duce în ridicol acest demers şi dă impresia unui oportunism maxim. Asta, desigur, dacă nu cumva semnatarii acestei scrisori-protest nu au avut un alt scop, acela de a-i da o mână de ajutor lui Traian Băsescu, în slujba căruia şi-au pus în aceşti ani toată energia şi de la care au primit frumoase şi numeroase stipendii. Toţi aceştia au strigat în ultimele săptămâni: „Ponta, demisia!”. Cum sună acum aceste cuvinte, când ar fi fost mai potrivit să şi le adreseze chiar lor?

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ion Spânu 1818 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.