Plahotniuc, ales președinte al Partidului Democrat din Republica Moldova

Oligarhul Vladimir Plahotniuc devine noul lider al Partidului Democrat. Candidatura acestuia a fost votată, astăzi, în cadrul Congresului VIII al formațiunii, potrivit independent.md.

Plahotniuc și-a început discursul prin a-i mulțumi fostului președinte al partidului, Marian Lupu, pentru că i-a „lăsat tribuna funcțională” și pentru participarea sa în alegerile prezidențiale din această toamnă.

Oligarhul a anunțat că anterior nu și-a dorit să ajungă la șefia PD, însă acum are un proiect politic, pe care ar vrea să-l implementeze alături pe colegii democrați. Proiectul acestuia include reformarea PD și modernizarea clasei politice moldovenești.

„Propun ca astăzi PD să devină partidul care preia agenda reală a oamenilor și o implementează zilnic. PD este un partid recunoscut de partenerii externi. Noi suntem un partid care am făcut ceea ce nu au făcut alții. Prin rațiuni strategice, am făcut multe pentru țară”, a declarat Plahotniuc.

Acesta a promis totodată că va face din PD un „partid prosper și de succes”.

Candidatura lui Plahotniuc a fost votată în unanimitate de cei prezenţi la eveniment.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.