Plan roşu de intervenţie după un accident mortal pe DN 65

Update: Patru persoane, doi adulţi şi doi copii, iar alte două au fost rănite, una dintre acestea fiind transportată în comă la spital, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt.

Iniţial, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova spunea că în accident şi-au pierdut viaţa cinci oameni.

Update: Cinci persoane și-au pierdut viața în accidentul din județul Olt

O femeie a murit şi doi copii de 5-6 ani au fost grav răniți în urma unui accident rutier produs în jurul orei 14,50, pe DN65, la Pădurea Saru.

Alți doi bărbați sunt de asemenea grav răniți. Pentru scoaterea victimelor din mașini au fost necesară intervenția echipajelor de descarcerare.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Olt, Alin Băsășteanu, autoritățile au activat Planul Roșu de intervenție.

În accidentul rutier au fost implicate două automobile și un autotren.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Olt, Alexandra Dicu, traficul rutier pe DN65, în zona Pădurii Saru, se desfășoară pe un singur sens, dar urmează a fi blocat complet în vederea efectuării cercetărilor criminalistice.

„Intervin două echipaje SMURD, un echipaj cu autospecială pentru transport victime multiple, un echipaj de descarcerare, o autospecială de stingere cu accesorii pentru descarcerare și cinci echipaje ale Serviciului Județean de Ambulanță Olt”, a mai spus reprezentatul ISU.

Persoanele rănite sunt transportate cu ambulanțele către Spitalul Județean de Urgență (SJU) Slatina.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.