Plângere penală pe numele lui Sebastian Ghiță și Bogdan Diaconu

Mişcarea civică Iniţiativa România a făcut plângere penală la Parchetul General pe numele deputaţilor Sebastian Ghiţă şi Bogdan Diaconu, pentru ameninţare, instigare publică la săvârşirea de infracţiuni şi incitare la ură, în legătură cu declarații ale acestora legate de protestatari.

”Am decis să facem această plângere penală în legătură cu ameninţările şi instigarea la violenţă formulate public de cei doi deputaţi PSD/PRU împotriva bucureştenilor care au protestat joi şi vineri în faţa Senatului şi în Piaţa Universităţii. Plângerea penală vizează şi minciunile şi calomniile la adresa membrilor ONG-urilor participanţi la protest, acuzaţi de atacuri împotriva instituţiilor şi ordinii constituţionale în România, coordonate de finanţatori externi. Considerăm că Sebastian Ghita, Bogdan Diaconu şi Partidul România Unită promovează una dintre cele mai dezgustătoare forme de discurs politic, bazat pe minciună, xenofobie, ură şi incitare la ură, instigare la violenţă şi ameninţări cu violenţa”, spune Iniţiativa România, într-o postare pe Facebook.

Reprezentanții mișcării consideră că Ghiţă şi Diaconu trebuie să plătească pentru declaraţiile lor.

”Dacă vrem să ne simțim liberi și protejați într-o societate așezată, acești oameni și alții ca ei trebuie să plătească civil și penal pentru astfel de acțiuni sau declarații care pot avea consecințe deosebit de grave; Acuzele repetate împotriva ONG-urilor sunt ridicole prin absurditate și caracterul conspiraționist. Ele îi descalifică moral și intelectual pe cei care le afirmă și propagă, nu pe membrii ONG-urilor. ONG-urile sunt organizații diverse, cu preocupări și agende diferite, formate din oameni diferiți, adesea fără nicio activitate sau interese comune. (…) Amintim că doar în Rusia domnului Putin s-au dat legi împotriva finanțării externe a ONG-urilor, iar politicienii au acuzat societatea civilă de conspirații antistatale. În realitate, finanțările domnului Soros sau ale altor persoane sau organizații internaționale care doresc să susțină proiecte pentru consolidarea democrației și statului de drept sunt complet onorabile. Ceea ce nu putem spune despre domnii Ghiță și Diaconu’, se mai precizează în mesaj.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.