Planul lui Putin: Crimeea, noul ”Las Vegas” al Rusiei

Președintele rus Vladimir Putin a prezentat un proiect de lege prin care în Crimeea s-ar crea o zonă liberă pentru jourile de noroc.

Prin lege, în Rusia cazinourile nu pot funcționa decât în anumite zone, toate foarte îndepărtate de Moscova. Crimeea ar putea deveni o a cincea asemenea regiune din Rusia. Cel mai apropiat loc în care rușii pot juca jocuri de noroc în mod organizat și legal este orașul Azov, pe coasta rusă a Marii Negre.

Putin a prezentat planurile sale ambitioase pentru dezvoltarea economiei Crimeii, potrivit cărora va ține doar de autoritățile locale să permită sau nu deschiderea unor cazinouri în regiune.

În 2009, Rusia a decis să interzică jocurile de noroc în Moscova, acolo unde cazinourile s-au înmulțit îngrijorător după caderea comunismului. Atunci, Putin a declarat că este necesar să se înfrâneze aceasta proliferare a jocurilor de noroc. Prin urmare, ele au fost restrânse la patru zone: Primorie, în Orientul Extrem, Sibirskaya Moneta, în Siberia Centrală, Iantarnaya, în Kaliningrad, și Azov.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.