×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 6 ore
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Joi, 27 iulie 2017, 05:36
EUR (€)
+0.0011 ↗
4.5628 RON
USD ($)
+0.0112 ↗
3.9248 RON
• • •
Ministrul a dat noi explicații
Planul lui Tudorel Toader pentru arhiva SIPA

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat, vineri că arhiva SIPA "sigur" va fi desecretizată, menționând totodată că el poate desecretiza ceea ce este secret de serviciu.

"Arhiva SIPA sigur va fi desecretizată. Arhiva SIPA eu nu o cunosc, că nu am fost în ea. Probabil are informații pe toate palierele, pe toate nivelele. Ministrul Justiției poate desecretiza ce e secret de serviciu. Ce este de competența Guvernului poate fi desecretizat prin hotărâre de Guvern. Dacă vor fi acolo și secrete de stat, vor putea fi desecretizate numai la nivel de CSAT. Prin urmare, eu am citit tot istoricul și toate regulamentele și toate comisiile, toate evaluările referitoare la arhiva SIPA", a declarat Tudorel Toader, la Iași.

Ministrul a mai precizat că se va face și inventarierea dosarelor, "cum au inventariat alții".

"Vom inventaria și noi cum au inventariat alții, le vom desecretiza. Sigur, acolo vor fi probabil informații ținând de viața personală, vor fi informații ținând de viața profesională, vor fi informații ținând de viața publică. Le vom aborda pe fiecare în mod adecvat, dar, repet, cu respectarea procedurilor legale, cu respectarea competențelor și a termenului", a spus Toader.

Întrebat dacă estimează când va fi desecretizată arhiva SIPA, ministrul Justiției a spus: "Dacă nu știu natura secretului conținut în arhivă, pot spune în ce timp se rezolvă?".

Publicat Vineri, 19 mai 2017
762
 | 3
 | 2
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
??????
+1
Care considerați că ar trebui să fie rolul CSM, avându-se în vedere principiul separației puterilor în stat, în primirea , gestionarea și utilizarea unor informații din "asemea arhive" , cât și în exercitarea autorității asupra celor implicați în astfel de "acțiuni de strângere de informații" destinate sistemului de justiie și referitoare la un asemenea sistem al puterii judecătorești, independente ?
Publicat Sâmbătă, 20 mai 2017
+Răspunde
Oncioiu Gh.
+1
Iohannel Hotzomannel are 2 piese de baza in guvern,pe securistul Grindeanu si pe komunistoidul Tudorel.Acum tot Gestapoul este liberal,ca doar nu cred ca este om sanatos in Romania sa creada ca Helvig nu a trecut pe toti gestapovistii la liberali,si se vor ocupa cum trebuie de arhiva ca trebuie,e musai,ca tot ce misca in justitie sa fie la dispozitia lor si a lui Hotzomannel.
Publicat Vineri, 19 mai 2017
+Răspunde
Recomandate
 Complicitate la omor calificat
Publicat acum 21 ore şi 34 minute
Dragnea nu este într-o cădere catastrofală
Publicat acum 22 ore şi 21 minute
Investiție de milioane în porturile maritime
Publicat acum 14 ore şi 49 minute
Deputatul de care nu a auzit nimeni
Publicat acum 16 ore şi 52 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Cotidianul cititorilor
13 articole/ Actualizat Miercuri, 12 iulie 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
29 articole/ Actualizat Marţi, 25 iulie 2017
alarm off
Antiştirile Cotidianul
6 articole/ Actualizat Duminică, 09 iulie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
137 articole/ Actualizat Joi, 13 iulie 2017
Sorin Avram

Pe 25 iulie a fost delir pe reţelele de socializare, iar motoarele de căutare au fost încinse. Mulţi, foarte mulţi români au căutat pe Google „poze cu Denisa Manelista moartă”, „înmormântarea Denisei” şi „Denisa în sicriu”!

Sorin AvramPublicat acum 9 ore şi 54 minute