Planul Olguței pentru pensii

Ministerul Muncii intenţionează scăderea vârstei de pensionare pentru mamele care au mai mult de trei copii, a declarat ministrul Olguța Vasilescu la România TV. Vasilescu spune în această toamnă va fi gata noua lege a pensiilor.

„Luăm în calcul în primul rând pentru mamele care au mai mult de 3 copii reducerea vârstei de pensionare. Este o măsură din programul de guvernare. Este de stimulare a natalității. Până la urmă și profesia de mamă e profesie și statul are nevoie de creșterea natalității. Să ne gândim și la noi cei care avem 40-50 că trebuie să fie cineva care să ne plătească pensiile”, a spus ministrul.

Olguța Vasilescu a invocat inechități din sistem.

„Sistemul are nevoie de clarificare pentru că am ajuns în situaţia în care persoane care au contribuit 15 ani acum sunt aproape de indemnizația minimă luată de cei care nu au muncit deloc. E clar că trebuie să regândim sistemul. Am mai încercat să cârpim legea anul asta fără succes. Am constituit grupul de lucru şi suntem în situația în care cerem de la toate instituțiile care gestionează pensii date care ne sunt necesare. De semenea, cerem legislația europeană de la atașații de muncă, toată va fi tradusă să vedem și cum au gestionat ei sistemul de pensii și după ce avem datele bine puse la punct să avem discuție cu Ministerul de Finanțe și să venim cu o variantă”, a declarat Vasilescu la România TV.

Ministrul Muncii a mai spus că este adevărat că 100.000 de pensii speciale au echivalentul a 4 milioane de pensii mici: „Nu m-aș referi doar la apărăre, mă refer la cele speciale, dar date clare vom avea în perioada următoare”.

Nici Ministerul Sănătății nu stă degeaba.

Ministerul Sănătății vrea ca vârsta de pensionare pentru toți medicii, indiferent de sex, să fie fixată prin lege la 67 de ani, în loc de 65 de ani. Ministerului a transmis Comisiei pentru sănătate și familie din Camera Deputaților intenția ca medicii să nu se mai poată pensiona decât la 67 de ani.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.