Ploi și alunecări de teren catastrofale la Hiroshima

UPDATE Cel puţin 27 de persoane au murit în alunecările de teren de la Hiroshima şi alte zece sunt date dispărute în urma intemperiilor, potrivit unui nou bilanţ provizoriu. Un bilanț inițial indica cel puțin 18 morți, între care un copil de doi ani.

Imagini televizate arătau miercuri dimineața case devastate și străzi îngropate în noroi. Pagubele se întind pe o lungime de 20 km, traversând mai multe cartiere ale Hiroshimei. Pentru salvarea mai multor locuitori a fost necesară intervenția elicopterelor.

„Aceste alunecări de teren au survenit în mai multe locuri simultan. Riscul acestor amplasamente era cunoscut. Ploi-record au căzut în ultimele zile la Hiroshima și ar fi mai bine în acest gen de situații să se meargă în centrele pentru refugiați”, a declarat un specialist la canalul de televiziune NHK.

„Acestea sunt ploi inedite și un dezastru de mare amploare. Există în plus alte riscuri de precipitații. Am ordonat să fie întărite echipele de intervenție și mai multe sute de soldați vor fi trimiși la fața locului”, a spus premierul nipon Shinzo Abe.

Japonia a fost lovită în ultimele săptămâni de o serie de intemperii excepționale, agravate de trecerea prin apropiere a mai multor taifunuri.

Ciclonul tropical Halong s-a soldat cu 10 morți, zeci de răniți și importante pagube, în special în sudul țării.

Regiunile sudice ale arhipelagului fuseseră afectate anterior, la începutul lui iulie, de puternicul taifun Neoguri, care a ucis cel puțin 7 persoane.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.