PMP cere demisia ministrului Remus Pricopie

Preşedintele PMP, Elena Udrea, cere demisia ministrului Educaţiei, Remus Pricopie, pe care îl acuză de „dezastru la evaluarea naţională”.

La finalul ședinței Consiliului Executiv Național al PMP, Elena Udrea l-a acuzat pe Remus Pricopie de faptul că subiectele au fost redactate incorect, fără ca acestea să respecte programa şcolară, astfel că peste 200.000 de elevi au fost prejudiciaţi.

„Avem de-a face cu un caz unic în acest moment, în care atât Federația Națională a asociațiilor de părinți, Consiliul Național al Elevilor, cât și grupuri însemnate de profesori contestă stabilirea subiectelor și elaborarea baremului pentru această probă”, a spus Udrea.

Elena Udrea l-a acuzat pe ministrul Educaţiei şi de lipsa manualelor noi.

„(…) unii elevi sunt obligați să învețe după manuale vechi de 17 ani pentru că nu există manuale noi trimise de minister în școli, în timp ce alții își permit, pe banii părinților, să-și cumpere manuale noi, învață după manuale noi”, a spus preşedintele PMP.

“ Reamintim Guvernului Ponta că educația în România este gratuită și principiul fundamental după care ea trebuie să se desfășoare este egalitatea de șanse”, a conchis Udrea.

Întrebat, luni, la Orăştie, dacă ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, va face obiectul discuţiilor din CExN al PSD privind o eventuală remaniere, premierul Victor Ponta a arătat că se va pronunţa după finalizarea testelor naţionale şi bacalaureatului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.