PNL: „ALDE este o rîmă”; ALDE: „PNL – o ilustrare perfectă a stării de ebrietate politică

La Craiova, continuă seria migrării liberalilor de la PNL către ALDE. Numai săptămîna trecută, Adinel Ilinca, chiar vicepreşedintele PNL Dolj, şi Eugen Giurcă, primarul comunei Sălcuţa, şi-au anunţat trecerea la ALDE! Cele două „dezertări” l-au înfuriat la culme pe deputatul PNL Nicolae Giugea, care a declanşat un adevărat război al declaraţiilor cu Ion Cupă, deputat ALDE.

Astfel, imediat după ce Adinel Ilinca şi Eugen Giurcă au fost prezenţi la conferinţa de presă săptămînală de la ALDE, deputatul PNL Nicolae Giugea, fost prefect din partea PDL, a răbufnit: „ALDE, la nivelul județului, nu este un partid, este o râmă care nu are ochi, nu are cap și care se mișcă lovindu-se de unii și de alții”!

Imediat, a venit şi replica deputatului Ion Cupă, preşedintele filialei Dolj a ALDE: Prin declarația făcută la adresa ALDE Dolj, deputatul Giugea devine o ilustrare perfectă a stării de ebrietate politică în care au ajuns liderii PNL, inclusiv cei de la Dolj. Prin această declarație suburbană a ”domnului” Nicolae Giugea, făcută la adresa noastră, a celor din ALDE Dolj, liderii PNL Dolj şi-au dat încă o dată examenul de bun simţ public, examen pe care l-au ratat fără drept de apel. Nu voi intra în astfel de dispute insane, în care argumentele sunt înlocuite cu etichete viscerale, rod al unei gîndiri patologice”

Despre plecarea celor doi importanţi membri PNL, deputatul Nicolae Giugea a declarat: „În ceea ce-l priveşte pe domnul Ilinca, sincer nu ştiu care au fost motivele ce au stat la baza deciziei sale. Ceea ce pot să spun este că dînsul ne-a spus, acum vreo două săptămâni, că are nişte probleme personale şi din acest motiv stă mai retras. Pesemne că acestea erau problemele pe care le avea. Domnul primar de la Sălcuţa, nu ştiu dacă aveţi cunoştinţă, dar este la ultimul termen la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie într-un proces cu ANI pentru o incompatibilitate. El a pierdut deja pe fond acest proces. De aceea, eu cred că cei de la ALDE i-au promis că îl vor ajuta cu acest proces, i-au luat minţile, şi probabil pe fondul dezamăgirii de a-şi vedea mandatul pierdut în acest mod, domnul Giurcă a ales această cale”.

În schimb, în exclusivitate pentru „Cotidianul”, Adinel Ilinca, fost vicepreşedinte PNL Dolj, devenit acum membru ALDE, îşi justifică astfel plecarea: „Deciziile în cadrul PNL Dolj sunt luate de câteva persoane, toate provenind din rîndul fostului PDL. Am fost vicepreşedinte şi în PNL-ul vechi şi am decis să renunţ la acest partid, deoarece „Marele PNL” este, la ora actuală, „Marele PDL”! Vă dau un exemplu: listele pentru alegerile parlamentare, incredibil, s-au discutat la Ramada [Hotel despre care se spune că este al lui Radu Berceanu, n.n] şi nu în cadrul Biroului Politic Judeţean al PNL Dolj”!

Ieşit cîştigător din aceste migraţii politice, deputatul ALDE Ion Cupă îi transmite, într-un Comunicat de presă, un mesaj deputatului PNL Nicolae Giugea: „Îi acord o ultimă șansă ”colegului” meu de Parlament, ”domnului” Giugea de a înțelege că a greșit și de a ne determina astfel să ridicam ghilimelele din eventualele referiri viitoare la adresa dânsului. Îi aștept neîntârziat scuzele publice, nu atât față de mine, cât mai ales față de miile de membri ai ALDE Dolj care sunt foarte, foarte supărați pe acest gest necugetat”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ion Spânu 1818 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.