PNL amână şedinţa Consiliului Naţional de Coordonare

Conducerea PNL a decis amânarea şedinţei Consiliului Național de Coordonare a partidului, convocată pentru vineri la Poiana Brașov, după ce președintele de onoare al liberalilor, Mircea Ionescu Quintus, a murit, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Ludovic Orban, preşedintele PNL a anunţat, în cadrul Consiliului Naţional de Coordonare, care era întrunit, vineri, la Poiana Braşov, că Mircea Ionescu-Quintus a murit, iar şedinţa va fi amânată
„În urmă cu trei zile l-am sunat pe domnul președinte pentru a-l invita la această reuniune. Mi-a spus că nu poate să vină, pentru că nu se simțea bine. Parcă Dumnezeu a vrut să fim azi împreună și să ne rugăm pentru sufletul său”, a spus Ludovic Orban.
Acesta a subliniat faptul că viața lui Mircea Ionescu-Quintus trebuie să fie un model pentru orice român.

„Coincidență este și faptul, că aici în Brașov, domnul Quintus a fost ales președintele PNL și deși a preluat partidul într-o perioadă dificilă, când nu reușise să intre în Parlament, a reușit să-l transforme într-un partid parlamentar, să îl constituie ca a doua forță în țară, să reunească toate fracțiunile liberale și să readucă PNL la poziția de partid puternic, de partid care un cuvânt greu de spus pe scena politică. În ciuda vârstei înaintate și după ce nu a mai fost președinte, a pus suflet și energie pentru susținerea ideilor liberale și dezvoltarea partidului”, a precizat Ludovic Orban.
Acesta le-a amintit membrilor prezenți la ședința din Poiana Brașov că au obligația față de toți înaintașii PNL de a păstra viu spiritul liberal și, ținând cont că PNL a fost partidul Marii Uniri, „să fie și partidul care va scrie istoria României în următorii 100 de ani”.
Potrivit lui Orban, şedința Consiliului Național de Coordonare a PNL ar urma să se desfășoare peste două săptămâni.

Aproximativ 1.000 de liberali se reuniseră, vineri, la Brașov pentru a analiza situaţia politică din România, precum şi pentru a dezbate modificarea unor reglementări interne ale partidului. Pe ordinea de zi era și alegerea vicepreşedintelului partidului care urma să coordoneze departamentul de sănătate, muncă, familie şi protecţie socială, dar și aprobarea şi modificarea statutului PNL.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.