PNL, demersuri în Parlament pentru demiterea lui Negriţoiu

PNL solicită convocare a Birourilor permanente ale celor două camere ale parlamentului pentru a demara procedura de demitere a preşedintelui ASF, Mişu Negriţoiu.

„Ca urmare a gravelor probleme cu care se confruntă Autoritatea de Supraveghere Financiară, precum şi a dezbaterilor care au avut loc în comisiile de specialitate ale Parlamentului, Grupurile parlamentare ale Partidului Naţional Liberal solicită convocarea de urgenţă a Birourilor Permanente ale celor două Camere ale Parlamentului în scopul începerii procedurii de demitere a preşedintelui Autorităţii de Supraveghere Financiară, domnul Mişu Negriţoiu, precum şi a întregii conduceri a ASF”, se arată în solicitare.

Lui Negriţoiu i s-a solicitat în mai multe rânduri să demisioneze, însă acesta a anunţat la începutul lunii octombrie că nu se retrage. El a invocat atunci experienţa sa bogată reformarea sistemului financiar

Preşedintele ASF s-a arătat convins că poate face faţă provocărilor.

„Am o lungă carieră în domeniul financiar şi am experienţă în reformarea sistemului. Unii spun că a venit vremea să mă retrag, dar nu am să fac asta”, a spus Negriţoiu, la „Forumul Internaţional al Riscurilor Catastrofale”.

Recent, acesta a admis totuşi că nu a estimat corect amploarea eşecului pieţei asigurării auto obligatorii RCA, iar mandatul sau la ASF este ultimul sau mare proiect personal, în contextul în care piaţa RCA este zguduită de falimente şi probleme financiare.

Două companii de asigurare, Astra şi Carpatica Asig, au intrat în faliment, iar City Insurance şi Euroins se află în diverse proceduri speciale.
Pe piaţa RCA au rămas acum doar opt jucători: Euroins, City Insurance, Allianz-Ţiriac, Generali, Asirom- Vienna Insurance Group, Omniasig – Vienna Insurance Group, Groupama şi Uniqa.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.