PNL, despre convorbirea Biden – Iohannis

PNL a transmis, miercuri, un comunicat referitor la convorbirea telefonică de marţi seară dintre preşedintele ales Klaus Iohannis şi vicepreşedintele SUA Joseph Biden.

Conform sursei citate, lui Klaus Iohannis i-au fost transmise din partea înaltului demnitar american felicitări cu prilejul alegerii şi în numele preşedintelui SUA, Barack Obama, iar Iohannis a subliniat, în discuţia avută cu vicepreşedintele american hotărârea sa de a dezvolta parteneriatul strategic dintre cele două ţări, în special în plan economic şi de a continua excelenta cooperare în plan politic şi militar.

„Președintele ales al României, domnul Klaus Iohannis, a avut în seara zilei de marți, 25 noiembrie, o convorbire telefonică cu vicepreședintele SUA, domnul Joseph Biden, fiindu-i transmise din partea înaltului demnitar american felicitări cu prilejul alegerii și în numele președintelui Statelor Unite ale Americii, domnul Barack Obama. În cadrul discuției, a avut loc un schimb de opinii pe subiecte de interes comun. Cu această ocazie, domnul Klaus Iohannis a subliniat determinarea sa de a dezvolta parteneriatul strategic dintre cele două țări, în special în plan economic, și de a continua excelenta cooperare în plan politic si militar.Totodată, domnul Iohannis a arătat că vor fi continuate, fără ezitare, toate angajamentele asumate de România în domeniul securității atât la nivel bilateral, cât si la nivelul NATO, fapt cu atât mai necesar în contextul geopolitic dificil din zonă”, se arată în comunicat.

„Întărirea statutului de drept, crearea unui mediu mai prietenos pentru investiţiile străine prin predictibilitatea măsurilor fiscale şi creşterea transparenţei decizionale sunt obiective importante în viitorul mandat al preşedintelui Klaus Iohannis. Domnia sa a arătat că toate aceste aspecte vor contribui la conturarea şi mai puternică a profilului pe care România îl are, de aliat important şi credibil, parteneriatul strategic dintre România şi SUA fiind elementul de bază al politicii noastre externe şi de securitate, alături de calitatea de membru al NATO şi al Uniunii Europene”, se mai menţionează în comunicatul transmis de PNL.

Joe Biden l-a sunat pe Klaus Iohannis şi l-a felicitat pentru victoria în alegeri.

Vicepreşedintele american a remarcat rata de participare impresionantă, un indiciu al unei democraţii puternice şi sănătoase, arată un comunicat al Casei Albe.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.