PNL, găina cu două capete, dar fără cap

PSD i-a luat PNL primarii în baza Ordonanţei Dragnea şi i-a luat dreptul de a spera la alegerea primarilor în două tururi, ca urmare a încheierii unui protocol cu Partidul Trădătorilor, UNPR. Şi i-a mai luat faţa în sondajele de opinie, după ce, pentru o scurtă perioadă, noul PNL fusese pe primul loc. Conform sondajului CIADO realizat în perioada 1-5 februarie, din cei 50,4% dintre românii hotărâţi să se prezinte la urne, 36,42% spun că vor vota cu PSD+UNPR şi 35,45% cu PNL.

Noul PNL încă nu a reuşit să finalizeze fuziunea dintre vechiul PNL şi fostul PDL, se bâlbâie atunci când este întrebat care-i sunt candidaţii pentru primăriile marilor oraşe, se zbate fără rezultate în Parlament, nu critică Guvernul Tehnocrat, de teamă să nu-l supere pe părintele acestuia, Klaus Iohannis, şi ia poziţie de drepţi atunci când Alina Gorghiu vine de la Palatul Cotroceni cu mutările în plic.

PNL a rămas încremenit în proiectul în care se făcea că fostul şef al partidului, Klaus Iohannis, ajuns preşedintele României, îl va lua de mână şi-l va trece strada de pe partea Opoziţiei, pe cea a Puterii.

PNL se învârte prin ograda politicii româneşti ca o găină fără cap, capul aflându-se la Palatul Cotroceni şi fiind cu gândul la altele. Pentru Klaus Iohannis priorităţile sunt Guvernul Tehnocrat şi, de ce nu, un partid al tehnocraţilor, postările pe Facebook dedicate Zilei Mondiale de Luptă Împotriva Cancerului, pregătirea următorului pas în cariera literară, după succesele de piaţă „Pas cu pas” şi „Primul pas”, bagajele pentru vacanţele în străinătate şi plinul pentru coloanele oficiale care-l duc şi-l aduc de la Sibiu în sunet de sirene.

Dacă se mai învârte mult ca o găină fără cap, PNL va ajunge de râsul curcilor. Dacă nu vrea să piardă clar alegerile locale şi, inevitabil apoi, alegerile generale, PNL nu mai trebuie să aştepte capul de la Cotroceni şi să-l caute pe cel pe care şi l-a pierdut în urmă cu câteva luni. Capul care stă cu capul la cutie şi care se numeşte Crin Antonescu. Altă soluţie într-un timp atât de scurt pentru partidul cu două capete, dar fără cap, pare să nu existe.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sorin Avram 756 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.