PNL îi cere lui Ponta să-și amâne lansarea candidaturii în contextul inundaţiilor

PNL îi solicită premierului Victor Ponta să-și amâne lansarea candidaturii la alegerile prezidențiale din toamnă din respect pentru oamenii afectați de inundații.

„Îi cer lui Victor Ponta să renunțe la evenimentul de astăzi (n.r. — marți), de lansare a candidaturii sale pentru alegerile prezidențiale, și să îl reprogrameze pentru o dată ulterioară, după ce va trece situația critică în care se află în prezent mai multe zone din țară, afectate de inundații și viituri puternice”, afirmă purtătorul de cuvânt al PNL Alina Gorghiu, într-un comunicat transmis marţi.

Potrivit acesteia, a face un eveniment fastuos de lansare a candidatului la prezidențiale la numai câțiva pași de o zonă puternic afectată de inundații ar reprezenta un „spectacol grotesc, o adevărată sfidare la adresa cetățenilor”.

„Proverbul românesc care ar caracteriza cel mai bine o astfel de situație este țara arde și premierul Ponta se piaptănă”, susține Gorghiu.

Purtătorul de cuvânt al PNL îi cere premierului să nu trateze cu „dispreț” populația din zonele afectate de inundații.

„Nu spun că Victor Ponta să nu își oficializeze candidatura, mai ales că toată lumea știe că el va fi prezidențiabilul social-democrat, dar îi atrag atenția să nu trateze cu dispreț populația care are mare nevoie acum de tot sprijinul autorităților și nu de manifestații electorale. Fac un apel la Victor Ponta ca măcar în aceste momente dificile să își ia în serios rolul de prim-ministru responsabil și să nu uite că înainte de a fi candidat la prezidențiale este șeful Guvernului. Partidul Național Liberal îi cere cu bună credință lui Victor Ponta să-și amâne lansarea programată în această seară. Dacă am fi urmărit să câștigăm capital politic, l-am fi lăsat să continue cu acest eveniment electoral și l-am fi criticat ulterior”, mai afirmă Gorghiu.

La Craiova este programată la ora 18.00 o reuniune a Consiliului Naţional lărgit a PSD în care Victor Ponta urmează să-şi anunţe candidatura la alegerile prezidenţiale din toamnă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8516 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.