PNL şi-a lansat programul de guvernare

Sâmbătă, PNl şi-a lansat noul program de guvernare, care a fost aprobat de Comisia de unificare a partidului.

„Așa cum v-am promis în 5 ianuarie, astăzi, în 28 februarie, Comisia de unificare a PNL a aprobat proiectul programului de guvernare al PNL”, a anunțat Vasile Blaga.

Cei doi copreședinți ai PNL, Vasile Blaga și Alina Gorghiu, au lansat o invitaţie oficială adresată tuturor partidelor parlamentare de a lua la cunoștință propunerile liberalilor și de a se alătura acestui proiect.

”Îi invităm pe toți cei care cred că a venit vremea unui nou guvern, a unui nou proiect să ni se alăture într-o nouă majoritate care să înlăture de la putere a PSD”, a spus Vasile Blaga.

Programul va sta la baza parteneriatului cu președintele Iohannis

„Documentul programatic este în concordanță cu programul politic în 10 puncte lansat de președintele României, Klaus Iohannis, în timpul campaniei prezidențiale: Va sta la baza parteneriatului nostru cu președintele pentru realizarea proiectului de țară ‘România lucrului bine făcut'”, a subliniat Blaga.

”Este o invitație pentru toate forțele politice să începem un nou ciclu în conformitate cu programul lansat și asumat de președintele Klaus Iohannis”, a afirmat, la rândul său, Alina Gorghiu.

Gorghiu a precizat că unul dintre obiectivele de guvernare ale liberalilor este crearea condițiilor pentru dezvoltarea clasei de mijloc în România, astfel încât acest de segment să ajungă să reprezinte peste 50% la nivelul societății românești.

Predoiu: PNL vizează reducerea TVA la 19% de la 1 ianuarie 2016,

Cătălin Predoiu a anunţat mai multe măsuri de relaxare fiscală, „reducerea taxei pe stâlp progresiv, până la zero, până la 31 decembrie 2016, reducerea accizei la carburanți până la zero până la 31 decembrie 2016, plafonarea CAS-ului la trei salarii medii brute pe economie pentru profesiile liberale. În fine, TVA la 19% de la 1 ianuarie 2016”.

Aceste măsuri a urma să fie aplicatee „în cazul în care PNL, printr-un Guvern responsabil și credibil, va reuși să implementeze lucrurile propuse prin programul liberal de guvernare”, a precizat prim-vicepreședintele PNL în conferinţă de presă.

Predoiu a mai spus că măsurile de relaxare fiscală ar conduce la creșterea gradului de conformare voluntare și deci venituri mai mari la buget.

„Dacă această primă parte, 2015-2016, de reformă accelerată și relansare temperată, este îndeplinită putem să ne punem problema unei a doua etape 2017-2020 de reformă consolidată și relansare consolidată. În ce privește reforma trebuie să adoptăm o legislație privind holdingurile, insolvența persoanelor fizice, simplificarea sistemului de taxe și impozite din afara Codului fiscal. Și pe această bază de măsuri care sunt adresate economiei reale și administrației în raport cu economia putem să facem o cotă unică de 16%, CAS la angajator, CAS la angajat, impozit pe profit, impozit pe venit, impozit pe dividende, 16%”, a mai Predoiu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.